Brandwerende glazen deur of wand

Brandwerende glazen deur of wand


Voor de toepassing van functioneel glas in het interieur van een gebouw gelden een reeks nationale en Europese veiligheidsnormen omtrent doorloop-, doorval- en brandbeveiliging. Zo dient elke brandwerende glazen deur of volglazen wand van een kantoorruimte te voldoen aan de WBDBO-eis van 20, 30 of 60 minuten brandwerendheid. Deze in het Bouwbesluit opgenomen eisen omtrent brandvertragingstijd zijn afhankelijk van onder andere de bouwkenmerken en de locatie van de brandwerende glazen wand of deur.
 

AGC brandwerende glazen deuren en wanden conform WBDBO


Als internationaal marktleider in vlakglas biedt AGC Glass uiteenlopende toepassingsoplossingen op het gebied van brandwerend glas, zowel voor de buitenzijde als het interieur van gebouwen. Zo leveren wij uitvoerig geteste brandwerende glazen deuren en wanden in verschillende brandklassen, van 15 tot 120 minuten weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO). De beglazing van elke brandwerende glazen (schuif)deur of wand voldoet zowel aan de regelgeving van het Bouwbesluit als aan de Europese normen conform de DH, E, EW en EI klasse.


Pyrobel glas maakt elke brandwerende deur transparant


Onze moderne, brandwerende glazen wanden en deuren combineren brandveiligheid, transparantie en licht in één ontwerp. Het complete productgamma van AGC Glass bestaat uit:

AGC brandwerende deuren voorzien van Pyrobel beglazing bestaan uit transparant gelaagd glas, samengesteld uit twee of meer glasplaten, één of meer brandvertragende tussenlagen en een houten, stalen of aluminium kader. Daarnaast bieden wij ook slimme oplossingen voor bijvoorbeeld het toepassen van een volglazen brandwerende deur. In geval van brand vormen de tussenlagen van de brandwerende glazen deur een beschermend schild. Pyrobel brandwerend glas biedt een vertragingstijd van 15 tot 120 minuten in weerstandsklassen E, EW en EI.
 

30 - 60 of 120 minuten brandwerende glazen wand


De productrange Pyrobel Vision Line bestaat uit brandwerende glazen wanden in de weerstandsklasse EI, met een brandvertragingstijd van 30, 60 of 120 minuten. Een AGC brandwerende glazen scheidings- of schuifwand combineert stijl en transparantie, met een hoge mate van brandveiligheid en bescherming van vluchtroutes. Zowel onze brandwerende glazen wanden als de binnendeuren vallen binnen de strengste Europese normen en voldoen hiermee aan de hoogste eisen voor stabiliteit, vlamdichtheid, branddoorslag, warmtestraling en warmte-isolatie.

Elke brandwerende glazen deur en volglazen wand wordt onderworpen aan uitvoerige interne en externe controles, en gecertificeerd volgens een breed scala aan nationale veiligheidsvoorschriften en internationale normen.

De brandwerende glazen deuren en wanden van AGC Glas bieden een aantal essentiële voordelen op het gebied van branddoorslag, design, functionaliteit en brandveiligheid.
 

AGC brandwerend glas en de voordelen op het gebied van brandveiligheid


De brandwerende glazen deuren en wanden van AGC Glass bieden een aantal essentiële voordelen op het gebied van design en brandveiligheid:

Transparantie

Het volledig glazen oppervlak van de brandwerende wand zorgt voor een optimale transparantie en kan gecombineerd worden met zowel een volglazen deur als houten, stalen of aluminium deuren met een maximaal glasoppervlak.

Brandwerendheid

Uitvoerig getest brandwerend glas in uiteenlopende weerstandsklassen; van 15, 30 tot 60 en zelfs 120 minuten brandwerendheid.

Vlamdichtheid

De brand kan zich niet uitbreiden, de brandwerende glazen deur of schuifwand voorkomt de verspreiding van vlammen, rook of hete gassen.

Warmte-isolatie

De brandwerende beglazing zorgt ervoor dat de gemiddelde temperatuur aan de beschermde zijde onder de 140 º C blijft.

Geluidsisolering

De brandwerende glazen scheidings- of schuifwanden en binnendeuren bieden optimale geluidsisolatie conform de Europese norm EN 12758 - Glas voor gebouwen.
 

Meer weten of deskundig advies inwinnen?


Wilt u meer weten over de mogelijkheden van AGC brandwerend glas, of wenst u graag persoonlijk advies over het toepassen van een brandwerende glazen deur of wand in uw gebouw? Ons team van technische specialisten adviseert u graag over de beste toepassingsmogelijkheden voor uw specifieke pand of bouwproject.

Bezoek een van de 20 AGC Glass vestigingen in Nederland of neem direct contact op met onze afdeling Technical Advisory Service (TAS)!

ContactExpert brandwerend glas
Joris van der Vleuten
0344 67 97 19
Joris.vanderVleuten@eu.agc.com

YOUTUBE

Pyrobel

 

AGC

AGC Nederland - Brandwerende glazen deur of wand -

In het research & development center van AGC, het AGC Technovation Center, werken elke dag meer dan 200 onderzoekers, technici en ingenieurs aan de ontwikkeling van nieuwe glasproducten voor de bouw- en autosector en aan de verbetering van onze processen. Dit gloednieuwe Technovation Center is gelegen in Gosselies (België) en is het wereldwijde competentie- en deskundigheidscentrum in vlakglas van de AGC groep.