Reference App, inspirerend!

Reference App, inspirerend!


AGC heeft een nieuwe app gelanceerd, De AGC’s Reference App! Met deze app wordt u geïnspireerd door mooie projecten. Het is een showroom van ons glas dat is toegepast in gebouwen over de hele wereld!

Lees meer
Gun ramen een Thermobel®

Gun ramen een Thermobel®


Al 75 jaar blinkt AGC Glass Europe (vroeger Glaverbel) uit in de productie van dubbele en drievoudige beglazing. Thermobel, ons merk voor isolerende beglazing, is dankzij de technische kennis en industriële expertise, dé referentie voor isolatieglas.

Lees meer
Matelac T, sterk en hardbaar

Matelac T, sterk en hardbaar


Het assortiment decoratieve glasproducten van AGC is uitgebreid met een hardbaar gelakt glas met satijnglans, Matelac T. Deze beglazing is ontwikkeld als aanvulling op het bestaande Lacobel T kleurenassortiment, geheel in lijn met de trend van gladde en matte oppervlakken.

Lees meer
Donateur Stichting Living Daylight

Donateur Stichting Living Daylight


AGC is platinum donateur geworden van Stichting Living Daylights. Deze stichting bestaat sinds 2004 en zet zich actief in om daglicht hoog op de agenda te krijgen en het de juiste plek te geven in de architectuur en de gebouwde omgeving.

Lees meer
Prestaties Gelaagd Veiligheidsglas

Prestaties Gelaagd Veiligheidsglas


De ‘Thermobel Pocket‘ kent u ongetwijfeld al! Dit handzame pocketdocumentje bevat onze belangrijkste Thermobel isolerende beglazingen en het vermeldt overzichtelijk hun prestaties. Maar kent u ook de ‘Stratobel/ Stratophone Pocket‘? In deze gids vindt u onze belangrijkste gelaagd veiligheidsglas (Stratobel) en gelaagd geluidsisolerend glas (Stratophone). De Stratobel/ Stratophone Pocket is hier te downloaden.

Lees meer
Milieurapport 2015 is online

Milieurapport 2015 is online


Milieu is één van de 4 gemeenschappelijke waarden van de AGC groep en vormt een essentiële pijler in de Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van het bedrijf. Milieuzorg is voor AGC Glass Europe een strategische uitdaging, met een streven naar evenwicht tussen duurzame en economische ontwikkeling, en de voortdurende verbetering van 

Lees meer
Stadskantoor Venlo, grondstoffenbank

Stadskantoor Venlo, grondstoffenbank


Gemeente Venlo legt de lat hoog: duurzaam bouwen is niet voldoende, de ambitie is een circulaire gedachte. Gebouwen worden gezien als grondstoffenbanken. Alles wat erin gestoken wordt, moet na verloop van tijd hergebruikt kunnen worden: een volledig nieuwe kijk op consumeren en produceren. Met het Stadskantoor Venlo wordt een business case gebouwd, 

Lees meer
Jasper Spigt winnaar!

Jasper Spigt winnaar!


Jasper Spigt van domainarchitecture heeft de door AGC en Van der Valk uitgeschreven ontwerpwedstrijd voor een glazen hotelkamer gewonnen! In zijn ontwerp organiseert Spigt de verschillende functies van de hotelkamer met een enkele, gevouwen glazen wand.

Lees meer
Nieuwe krachtpatser!

Nieuwe krachtpatser!


Stopray Vision-72 is een nieuwe krachtpatser op het gebied van zonwerende beglazing. Deze 
beglazing van AGC combineert perfect een hoge lichttransmissie van 72%, een thermische isolatie van 1.0 W/(m2K). en een lage zontoetredingsfactor van 38%, wat resulteert in een excellente selectiviteit van 1.9. 

Lees meer
AGC Interpane beschermt kunst

AGC Interpane beschermt kunst


Een museum dat onderkomen biedt aan de grootste particuliere kunstcollectie van Nederland. Op dit moment is de ontwikkeling in volle gang op landgoed Voorlinden te Wassenaar. De wens was om het museum een zo transparant mogelijke gevel te geven, zodat het gebouw letterlijk opgaat in de omliggende natuur. AGC Interpane is gekozen als glasleverancier vanwege de helderheid van het voorgestelde glas, dat tegelijkertijd ook aan de eisen voor inbraakwering voldoet.

Lees meer
BlackJack in opdracht

BlackJack in opdracht


In eerste instantie denk je aan een casino. Het gaat echter om een eigentijds woonwerkcomplex, waarbij de naam refereert aan het kavelnummer 21. Het nieuwe complex in Amsterdam Noord moet een unieke combinatie gaan bieden van wonen en werken en kenmerkt zich door een flexibel casco, waardoor de ruimtes door de kopers naar eigen wens in te delen zijn. Rollecate koos voor AGC Glass als partner voor dit project. In week 15 wordt de eerste partij glas geleverd.

Lees meer
 The Edge straalt door transparantie

The Edge straalt door transparantie


Een ritje over de A10 heeft sinds de komst van The Edge een nieuwe dimensie gekregen. Vanaf de snelweg biedt het transparante kantoorgebouw van Deloitte direct een inkijkje in de kantoorruimtes. De toepassing van meer dan 13.000 m² glas in de gevel en het opvallende Atrium, maken het gebouw tot een ware aandachtstrekker.

Lees meer
Besparingsapp

Besparingsapp


Alstublieft, de AGC Besparingscalculator, een handige app waarmee eenvoudig de energiebesparing berekend kan worden als glas vervangen wordt door een beter isolerende beglazing. De app is heel gebruiksvriendelijk. 

Lees meer
Colorbel verbindt de natuur met de klas

Colorbel verbindt de natuur met de klas


Met het begin van het nieuwe schooljaar, start ook de inhuizing van de basisschool, kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in het splinternieuwe gebouw Het Dok in Oegstgeest. Hoewel de omgeving nog in opbouw is, moet het gebouw in de toekomst opgaan in de bomen die het omringen. 

Lees meer

LAATSTE NIEUWS

Naar volledig overzicht

YOUTUBE

AGC Technovation Center