Pyrobel glas

Pyrobel - Brandwerend glas


Binnen de moderne architectuur wordt steeds meer gebruik gemaakt van glas. Bij de toepassing van glaspartijen in het ontwerp van een gebouw dienen architecten en ontwerpers rekening te houden met alle normen op het gebied van brandbeveiliging. Als wereldwijd marktleider in vlakglas biedt AGC Glass een unieke toepassingsoplossing in de vorm van
Pyrobel. Dit brandwerende glas voldoet aan alle nationale en internationale normen, waaronder NEN 6068 NEN 6069, EN 13501-2, het Bouwbesluit en de eisen gesteld aan WBDBO. Deze brandvertragende beglazing wordt tijdens elke productiefase onderworpen aan de strengste kwaliteitscontroles, om te kunnen voldoen aan de internationale brandbeveiligingsnormen. 

AGC Glass biedt een compleet assortiment aan Pyrobel glas voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Dit brandwerende glas is leverbaar in uiteenlopende afmetingen en voldoet aan de weerstandklassen E, EW en EI 15, 30, 45, 60, 90 en 120 minuten. De brandwerende tussenlagen in Pyrobel beglazing zijn volledig doorzichtig, zonder enige draad- of vezelversterking. Sterker nog; de Pyrobellaag is de meest heldere brandwerende laag op de markt en verkleurt niet. Daarnaast leveren wij ook Pyrobelite en Pyropane beglazing


Pyrobel glas beschikt over 3 fundamentele eigenschappen


Pyrobel bestaat uit twee of meer brandwerende tussenlagen. In geval van brand schuimen de tussenlagen van de beglazing spontaan op. Bij dit specifieke brandwerende glas treedt de opschuimreactie op zodra de beglazing een temperatuur van 120°C bereikt. Onder deze temperatuur blijft het glas doorzichtig; boven de 120°C schuimen de tussenlagen op tot een vuurvast en ondoorzichtig schuim. 

Dankzij de unieke werking  van de brandwerende tussenlagen, beschikt Pyrobel over drie fundamentele eigenschappen: 

 1. Stabiliteit: de brandwerende beglazing bezwijkt niet. 
 2. Vlamdichtheid: de brand breidt zich niet uit, het glaselement verhindert het doordringen van vlammen, rook of hete gassen.
 3. Warmte-isolatie: de gemiddelde temperatuur aan de beschermde zijde blijft onder de 140° C en de straling blijft ver onder de vereiste 15 kW/m².

Al deze eigenschappen van Pyrobel glas maken het mogelijk om de uitbreiding van brand te vertragen, het risico van zelfontbranding uit te sluiten en de evacuatie van alle aanwezige mensen in het gebouw zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Toepassingen van Pyrobel brandwerende beglazing 


Pyrobel beglazing kan worden toegepast in de binnenwanden, deuren en gevels van alle gebouwen, die onderworpen zijn aan de wet- en regelgeving omtrent brandbeveiliging. Dankzij de hoge stralingsweerstand kunnen wij  brandwerende glazen puien in alle denkbare afmetingen voor u realiseren.

Wereldwijd levert AGC Glass b
randwerende beglazing voor bijvoorbeeld:

 • Residentiele gebouwen, woningen
 • Ziekenhuizen, klinieken en opvangtehuizen
 • Universiteiten en schoolgebouwen
 • Hotels, restaurants en cafés
 • Winkels en commerciële centra
 • Administratieve gebouwen en computerzalen
 • Industriële gebouwen en laboratoria
 • Vlieghavens, trein- en metrostations en musea
 • Penitentiaire andere justitiële inrichtingen
   

De voordelen van AGC brandwerend glas


Transparant

 • Brandwerend glas met transparante en licht doorlatende eigenschappen. Pyrobel is ook verkrijgbaar als extra blanke beglazing (Clearvision). 

Brandveilig

 • Deze brandvertragende beglazing voldoet aan alle geldende veiligheidsnormen.
 • Het glas is geclassificeerd voor de brandklassen E, EW en EI 15, EI 30, EI 45, EI 60, EI 90 of EI 120 minuten.
 • De brandwerende beglazingen kunnen worden gecombineerd met veiligheidsglas conform EN 356, zoals inbraak-, letsel- of kogelwerend glas.
 • De warmtestraling blijft ruimschoots onder 15 W/m²K., ook bij toepassing van volglazen gevels en wanden. 

Warmte-isolerend 

 • In combinatie met warmte-isolerende beglazing voorziet Pyrobel ook in thermische isolatie (Ug) voor de toepassing in buitengevels, kozijnen en deuren. Deze waarde wordt gemeten in KW/m2.

Geluidsisolerend

 • Pyrobel beschikt over uitstekende akoestische isolatiewaarden (EN 12758) en levert een betere geluidsisolatie dan standaard dubbel glas.

Breed toepasbaar

 • De brandvertragende beglazingen zijn zowel verticaal als horizontaal toepasbaar, in rechte of vormruiten.
 • Pyrobel is eenvoudig te plaatsen in houten, aluminium of stalen vliesgevels, kozijnen, ramen en deuren.
 • Van alle brandwerende beglazing met opschuimende lagen is Pyrobel het minst gevoelig voor temperaturen en kan worden toegepast in een temperatuursgebied van -40°C tot +50°C.
 • Het glas kan volledig op maat worden gezaagd. Daarnaast kunnen wij een korte levertijd garanderen, dankzij ons grote netwerk van distributeurs.
   

Meer weten over brandvertragend veiligheidsglas?


Wilt u meer weten over de toepassingsmogelijkheden van Pyrobel brandwerend glas? Neem dan contact op met een vestiging van AGC Glass bij u in de buurt. Onze specialisten adviseren u graag over alle mogelijkheden op het gebied van brandwerende beglazingen, specifiek afgestemd op uw project.


ContactExpert brandwerend glas
Joris van der Vleuten
0344 67 97 19
Joris.vanderVleuten@eu.agc.com

YOUTUBE

Pyrobel

 

AGC

AGC Nederland - Pyrobel glas -

In het research & development center van AGC, het AGC Technovation Center, werken elke dag meer dan 200 onderzoekers, technici en ingenieurs aan de ontwikkeling van nieuwe glasproducten voor de bouw- en autosector en aan de verbetering van onze processen. Dit gloednieuwe Technovation Center is gelegen in Gosselies (België) en is het wereldwijde competentie- en deskundigheidscentrum in vlakglas van de AGC groep.