Inbraakwerend Glas

In Nederland wordt er elk jaar gemiddeld 65.000 keer ingebroken. De kans op inbraak minimaliseren? Dan is inbraakwerend glas een passende oplossing. Alleen inbraakbestendig hang- en sluitwerk is vaak niet meer voldoende. Vele inbrekers komen gemakkelijk binnen door het raam in te slaan met een hamer of koevoet, of door een steen door de ruit te gooien. Wanneer er inbraakwerend glas geplaatst is, wordt het inbrekers een stuk lastiger gemaakt.

Dit type glas is lastig te breken. Het glas heeft zijn stevigheid te danken aan zijn gelaagdheid en de inbraakwerende folie tussen de glazen platen. Inbrekers moeten vaak meer dan 10 keer slaan om een gat te creëren. Dit zorgt voor veel geluidsoverlast. Hierdoor kunnen inbrekers niet ongehoord het huis binnen dringen.

Inbraakwerend glas - Opbouw

Opbouw inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas bestaat uit twee of meerdere lagen glas. Tussen deze lagen glas zit een transparante kunststof folie. De glaslagen met de folie ertussen worden onder verhitting samen gesmolten. Hierdoor ontstaat er een barrière die moeilijk te doorbreken is. Het gelaagd glas zal bij inslag niet uiteenvallen of barsten, er ontstaat alleen een ster in de ruit.

Inbraakwerendheidsklasse

Aan de inbraakwerendheidsklasse kunt u zien hoe sterk het inbraakwerende glas is. Hoe hoger de klasse, hoe sterker het glas. Tijdens de productie van het glas wordt continu getest binnen welke klasse het glas valt. De klassen worden op hun plaatst getoetst aan de hand van Europese normen. De hoogste klasse inbraakwerend glas is bestand tegen ongeveer 70 inslagen met een bijl. Dit toont aan hoe sterk dit glas is. Door Politiekeurmerk Veilig Wonen worden inbraakwerendheidsklasse 2 en 3 voor alle ramen en deuren gehanteerd.

Inbraakwerend glas - Isolatie

Isolatie

Inbraakwerend glas is niet isolerend. Dit komt doordat er geen isolerende lucht kan zitten tussen de glasplaten en de transparante kunststof folie. Wel kan het glas met dubbel glas gecombineerd worden. Hiermee is de woning niet alleen veiliger, maar wordt er ook bespaard op energiekosten.

Andere glassoorten

Er zijn meerdere glassoorten met inbraakwerende eigenschappen, bijvoorbeeld draadglas en plexiglas. Draadglas komt vaak voor bij openbare gebouwen. Draadglas heeft een constructie met metalen draden. Hierdoor zal het glas bij inslag minder snel uit elkaar vallen. Echter, is het glas zelf vrij dun.

Plexiglas is officieel geen glas, maar een kunststof. Plexiglas is zo helder dat het erg op glas lijkt. Toch is plexiglas vele malen sterker en stootvaster dan glas. Wanneer er een poging wordt gedaan om de ruit door te breken zal het veel minder snel breken. Echter, is plexiglas een stuk kras- en vuilgevoeliger.

Professioneel plaatsen

Het is erg belangrijk om inbraakwerend glas door een professional te laten plaatsen. Wanneer het glas niet correct gemonteerd is zal het glas geen optimale werking hebben. Ongeacht de dikte van het inbraakwerende glas. Door een professional in te schakelen is een optimale werking gegarandeerd. Voor extra beveiliging kan het inbraakwerende glas combineren met goed hang en sluitwerk. Zo is de woning of het pand uiterst beveiligd tegen inbrekers.

AGC Architecten voorziet u graag van advies betreft inbraakwerend glas. Neem gerust contact met ons op.

Vrijblijvend kennismaken?
Neem contact op voor advies voor uw project