Over AGC

Wereldwijd willen wij de duurzaamste zijn

De AGC groep bestaat uit 200 bedrijven verdeeld over meer dan 30 landen. De groep richt zich op 4 segmenten: glas, elektronica, chemie en keramiek, waar meer dan 54.000 medewerkers dagelijks met passie met het materiaal glas werken.

De Europese poot van de groep, AGC Glass Europe, produceert en verwerkt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de auto-industrie (originele en vervangingsruiten) en verschillende andere sectoren (transport, zonne-energie en hightech toepassingen). Ons hoofdkantoor staat in Louvain-la-Neuve (België). Dit bijna-nul-energie-gebouw is ontworpen door architect Philippe Samyn en heeft de Breeam Excellent certificering en daar zijn we best trots op!

Als producent willen we het voortouw nemen in de ontwikkeling van nieuwe producten met betere milieuprestaties tijdens hun levensduur. We willen deze producten met de best beschikbare technologieën maken, vanuit het oogpunt de milieu-impact zo klein mogelijk te houden. We begrijpen onze verantwoordelijkheid als producent hierin en die nemen we ook.

Kernwaarden

  • Research & Development 50% van ons R&D budget gaat naar de verbetering of ontwikkeling van duurzame producten en processen.
  • CO2 uitstoot Voor elke ton CO2 die de activiteiten van AGC uitstoten, wordt meer dan 10 ton CO2 bespaard tijdens de gebruiksfase van onze producten.
  • Cradle to Cradle Maar liefst 6 van onze productgroepen hebben het Cradle to CradleTM label gekregen.
  • Water gebruik Van 1998 tot 2018 zijn we erin geslaagd het waterverbruik met 74% te verminderen.
Quote agc architecten

Een krachtig project met uitstraling realiseren. Het komt niet vanzelf. Synergie tussen research en ervaring in het veld is voor ons essentieel. En dat kunnen wij.

Hans Willemsen, Technisch adviseur AGC Nederland

Geïnteresseerd of meer informatie?

Onze glasspecialisten staan voor u klaar