Projecten AGC Nederland

de grootste en duurzaamste glasproducent
Vaak zijn wij ver voor de realisatie betrokken bij een bouwproject. Dat willen we ook graag, want alleen dan kunnen we nog invloed uitoefenen zodat het juiste glas op de juiste plaats in een gebouw komt. Dat is belangrijk want tijdens de productie van glas voegen we functies toe en die wil je wel optimaal benutten tijdens de gebruiksfase, nietwaar? Aan glas alleen heb je niet zoveel, pas wanneer het in een gebouw zit, komt het volledig tot zijn recht. Op dat moment kunnen wij zo trots als een pauw naar het gebouw kijken, ook al is onze bijdrage in het totaal maar een kleine natuurlijk.
Philips Lighting

Philips Lighting

Lange tijd vormde het oude hoofdkantoor van Philips Lighting, omringd door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, een afgesloten enclave in Eindhoven. Sinds de transformatie is het gebouw opnieuw tot leven gekomen.

Bekijk project
Studentcloud ‘Johanna’ Utrecht

Studentcloud ‘Johanna’ Utrecht

Hoe ontwerp je een studentenflat op een aangename manier, zonder dat het een log, grootschalig gebouw wordt? Door het gebouw op te laten gaan in de omgeving en het de uitstraling van een wolk te geven.

Bekijk project
Montevideo, Rotterdam

Montevideo, Rotterdam

Thermobel Stopray-beglazing van Glaverbel combineert een hoge lichtdoorlaat met een lage zontoetredingsfactor, waardoor het in de zomer de zonnewarmte weert en in de winter binnenwarmte isoleert.

Bekijk project
Couperus

Couperus

De gevel van Couperus wordt gevormd door een hoge woontoren van ruim zeventig meter en drie appartementenblokken. Duurzaamheid is een centraal thema in Couperus, wat zich uiteraard ook naar de beglazing vertaald.

Bekijk project