Gehard glas

Sterk én veilig

Gehard glas is een specifiek type veiligheidsglas. Het is door middel van een speciale thermische behandeling versterkt. Na het hardingsproces is het glas zelfs vijf keer zo sterk als standaard float glas (enkel glas).

Thermisch gehard glas is daarnaast ook veel veiliger. De voorgespannen beglazing heeft namelijk een grotere weerstand tegen fysieke en thermische schokken. Het glas breekt daardoor minder snel.

Voorkom letsel en doorval

Mocht het glas toch breken, ondanks de hoge weerstand? Dan valt de glasplaat uiteen in duizenden onscherpe en kleine stukjes. Oftewel, u hoeft zich geen zorgen te maken over scherpe scherven. Zo wordt de kans op verwondingen verkleind en eventuele diepe wonden worden voorkomen.

Met andere woorden, gehard glas is dus veel veiliger dan gewoon glas. Gewoon glas kan breken bij enige weerstand. Terwijl dit type glas tegen veel meer weerstand kan. Het is dus in veel opzichten een goede keuze.

Esthetisch, sterk en veilig. Gehard glas maakt gebouwen, woningen en kantoren niet alleen mooier. Het maakt ze ook veiliger. Dit type glas leent zich ook ook uistekend voor een glazen tafelblad. Gehard veiligheidsglas is namelijk gemaakt voor uw veiligheid.

Het glas gaat lichamelijk letsel en doorval tegen. Hierdoor biedt het glas optimale bescherming. Maar het is ook geschikt om schade, inbraak en vandalisme tegen te gaan. Bespreek met ons de mogelijkheden. Samen creëren we een veilige omgeving voor al de betrokkenen.

Gehard glas en gelaagd glas: het verschil

Gehard glas wordt vaak verward met gelaagd glas. Beide typen glas worden erkend als veiligheidsglas. Maar gehard glas en gelaagd glas hebben verschillende eigenschappen en kenmerken.

Het belangrijkste verschil is de reactie van het glas bij schade. Gehard glas breekt uiteen in vele kleine stukken glas, terwijl gelaagd glas juist niet uiteen valt. Gelaagd glas blijft een geheel en wordt daarom vaker gebruikt tegen doorvallen. Waar stevigheid en veiligheid belangrijk is, is gehard glas de perfecte keuze.

Samen met u kijken we welk glas het best past bij uw project. Hierbij houden we sterk rekening met de veiligheid en de wensen betreft andere functies. Zoals lichtdoorlaat, geluidsdemping etc. Bij AGC maken we glas op maat.

Gehard glas bestellen

Bij AGC kunt u als bedrijf gehard glas online bestellen. Zo heeft u altijd snel en eenvoudig uw glas en glasbenodigdheden in huis. U kunt zich online aanmelden als nieuwe klant, waarna u een account ontvangt voor het bestel portaal. Stel gerust uw vragen aan onze experts. We adviseren u graag.

We ontvangen u ook graag in één van onze negentien glashandels. Bij AGC Nederland vindt u altijd het juiste glas voor uw vraagstuk. Als grootste producent is levering op locatie mogelijk.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Gehard glas - Eigenschappen gehard glas

Gehard glas: 5x sterker dan normaal glas

AGC Glass onderscheidt zich in de markt met gehard glas. Het is niet alleen extreem sterk en veilig, maar ook optimaal bestand tegen mechanische / thermische schokken en extreme temperatuurverschillen.

Sterker nog, ons gamma voldoet aan de strengste normen voor glas in en om gebouwen. Waaronder:
 • EN 12150 - Thermisch gehard veiligheidsglas
 • EN 14179 - Heat soaked thermisch geharde veiligheidsbeglazing
AGC verwerkt diverse glassoorten tot gehard veiligheidsglas. Waaronder float glas, figuurglas en gelakt glas. De mogelijkheden zijn uitgebreid: enkel, dubbel of drievoudig glas in geharde uitvoering. Voorzien van een coating of geassembleerd tot gehard isolatieglas, zonwerend hardglas of gelamineerd tot gelaagd glas. Wilt u gehard glas bestellen? Wij leveren glas op maat.

Floatglas
De volgende collecties blank en gekleurd floatglas zijn verkrijgbaar in geharde uitvoering: Planibel Clear en Planibel Coloured.

Decoratief
Binnen het gamma decoratief glas zijn 4 collecties leverbaar als thermisch geharde beglazing: Artlite, Imagin, Oltreluce en Matelux.

Geëmailleerd glas
Met de Colorbel collectie biedt AGC een uniek gamma geëmailleerde beglazing. Deze glassoort is uitsluitend verkrijgbaar als gehard glas.

Gelakt glas
De collectie gehard lakglas bestaat uit Lacobel T en Matelac T.

Isolatieglas
Binnen het gamma isolerende beglazing zijn de volgende glassoorten verkrijgbaar in geharde uitvoering: Planibel LOW-E, iplus en Thermobel.

Zonwerend glas
De volgende collecties zonwerende beglazing worden als basis gebruikt om te verwerken tot gehard glas: Stopsol, Sunergy, Stopray en Ipasol.

Let op: Na de thermische behandeling kan gehard veiligheidsglas niet meer worden gesneden, gezaagd, geboord of bewerkt.
Gehard glas - Voordelen gehard glas

Samenkomst van esthetiek en veiligheid

Welke voordelen biedt gehard veiligheidsglas van AGC? Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen:
 • Het behoudt de licht- en energiekenmerken van de originele glasplaat.
 • Geharde beglazing combineert esthetiek en veiligheid.
 • AGC gehard veiligheidsglas voldoet aan de hoge veiligheidseisen voor openbare en particuliere gebouwen.
 • Het glas kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt.
 • Het is letselveilig en doorvalveilig glas.
 • Betere bescherming tegen schade, inbraak en vandalisme.
 • Optimale weerstand tegen fysieke en thermische schokken.
 • Optimale weerstand tegen extreme temperatuurverschillen.
 • Beter bestand tegen krassen, vocht en hitte.

Benieuwd of gehard veiligheidsglas ook de oplossing is voor uw vraagstuk? Dan adviseren wij u graag. Neem gerust contact met ons of kom langs in een van onze glashandels.

Samen bekijken we uw wensen en de situatie. Zo komen we tot de juiste glas keuze die aan al de eisen en verwachtingen voldoet. AGC is uw glasexpert en producent.

Gehard glas - Toepassingen gehard glas

Voor elke denkbare toepassing

Dankzij de unieke eigenschappen van AGC gehard glas zijn de toepassingen vrijwel onbegrensd. Dit geldt voor zowel binnen als buiten. Van het gebruik in de woonkamer, keuken, badkamer, het kantoor, de showroom of sportaccommodatie tot de toepassing in buitengevels, puien, borstweringen en vensters.

Kortom, gehard glas is geschikt voor alle toepassingen waar een optimale weerstand tegen thermische of mechanische schokken vereist is. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

Toepassingen binnen
 • Deuren en (schuif)puien
 • Glazen douchewanden, - cabines en -deuren
 • Wandbekleding
 • Scheidingswanden
 • Entrees
 • Meubilair

Toepassingen buiten
 • Gevels en luifels
 • Deuren en ramen
 • Glasdaken
 • Borstweringen
 • Balustrades
 • Stadsmeubilair en abri’s

Heeft u een andere toepassing in gedachte? En twijfelt u over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. We voorzien u graag van advies.

Tools

Gehard glas - Tools

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Gehard glas - Tools AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Gehard glas - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Gehard glas - Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Gehard glas - Contact particulier
Advies nodig?