Gelaagd glas voor veiligheid

Stratobel

Gelaagd glas is enkel en alleen ontwikkeld om u veilig te houden. Het heeft dezelfde uitstraling als normaal glas, maar gelaagd glas is sterk genoeg om bescherming te bieden tegen verwondingen, vallen, inbraken en vandalisme.

Doorzichtige bescherming

De bescherming van gelaagd glas is te danken aan een tussenlaag van polyvinylbutyral (PVB), een kunststof materiaal dat tussen twee glasbladen wordt geplaatst. Het veiligheidsniveau van het glas wordt bepaald door de glasdikte en het aantal (mat)folie tussen de glasplaten. Het impactniveau wordt door testen bij onafhankelijke testlaboratoria getoetst. Zo kunnen we per toepassing het juiste veiligheidsniveau aan u aanbieden.

Gelaagd glas is geschikt voor diverse toepassingen. U kunt het toepassen op plekken waar extra veiligheid van groot belang is, omdat het risico op ongelukken of inbraak hoog is. Denk bijvoorbeeld aan dakbeglazing en balustraden, maar ook aan deuren en ramen op locaties waar extra bescherming gewenst is.

Benieuwd of veiligheidsglas toegepast dient te worden bij uw project? Onze experts adviseren u graag. Samen zorgen we voor een veilig pand.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Gelaagd glas - Eigenschappen

De 3 belangrijkste eigenschappen

Bescherming tegen verwondingen – getest en gecertificeerd conform EN 12600 (Klasse: 1B1 - 2B2)
Als gelaagd glas breekt, valt het niet in scherpe scherven uiteen. De stukken blijven namelijk aan de PVB-laag plakken. Dat maakt het zeer geschikt voor schuifpuien, deuren, ramen, balkons, koepels en andere dakbeglazing. Het glas bestaat uit twee glasbladen en ten minste één PVB-tussenlaag. Dit beperkt het risico op verwondingen.

Bescherming tegen vallen - getest en gecertificeerd conform EN 12600 (Klasse: 1B1)
Indien er een risico bestaat dat iemand tegen het gelaagde glas kan vallen, wordt dit voorkomen door meerdere glasbladen en PVB-tussenlagen op elkaar te lamineren. Denk bijvoorbeeld aan ramen die van vloer tot plafond reiken. Zelfs als het glas breekt, zul je veilig zijn.

Bescherming tegen vandalisme en inbraak - getest en gecertificeerd conform EN 356.(Klasse: P1A-P8B)
Gelaagd glas is uitstekend bestand tegen vandalisme en inbraak. Met specifieke testen wordt de impact van glas getest en wel op verschillende impactniveaus, variërend van kleinschalige aanvallen tot opzettelijke inbraken.
Gelaagd glas - Voordelen

Functies toevoegen? Ja, dat kan!

De glasdikte van de glasbladen en het aantal tussenlagen maakt dat voor elke veiligheidseis een oplossing is. Naast de veiligheidsfunctie kun je gelaagd glas combineren met andere AGC glasproducten. Zo kun je functies toevoegen als thermische isolatie, zonwering, geluidwering en design. Gelaagd glas op maat behoort tot onze vele mogelijkheden.

Eindeloze mogelijkheden

Gelaagd glas kan zowel als enkel glas en isolerend glas (dubbel- en drievoudig glas) gebruikt worden. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Door rekening te houden met uw wensen en externe factoren komen we tot de ideale keuze.

Is er een groot belang bij veiligheids- of beveiligingsglas? Neem direct contact op en leg uw vraagstuk aan ons voor. AGC Nederland is er voor al uw glaswensen.
Gelaagd glas - Toepassingen

Diverse toepassingen

Gelaagd glas kan voor veiligheids- of beveiligingsdoeleinden worden toegepast. Hieronder voorzien we u van meer uitleg.

Veiligheid

Wilt u graag glas plaatsen op een locatie waar vallen nare gevolgen heeft? Of er een grote kans is om tegen glas aan te lopen? Dan is het verstandig om gelaagd glas toe te passen. Zo worden verwondingen of een val voorkomen. Een fijn idee voor zowel u als de bezoekers en bewoners van het pand.

Het glas kan worden verwerkt in ramen, deuren, balustraden, luifels, dakbeglazing.

Beveiliging

Waardevolle spullen in het gebouw of uw woning aanwezig? Of een extra veilig gevoel creëren? Ook dan is gelaagd glas een goede keuze. Voorkom de slagingskans op inbraken.

Dit anti inbraak glas kan toegepast worden in woningen, benzinestations, juwelierswinkels (ook als ontspiegeld glas), ambassades, banken, inrichtingen, overheidsgebouwen, etc.

Door de meerdere lagen van het glas maakt u het inbrekers vrijwel onmogelijk om binnen te komen. Bescherm uw spullen en omgeving en kies voor het veilige glas van AGC Nederland.

Voor verdere informatie en advies kunt u contact opnemen of één van onze glashandels bezoeken.

Tools

Gelaagd glas - Tools www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Gelaagd glas - Tools AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Tools - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Gelaagd glas - Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Gelaagd glas - Contact particulier
Advies nodig?