Isolatieglas

Bekijk hier onze producten

Functie isolatieglas

Isolatieglas (hr glas) is glas dat warmte vasthoudt en daarmee een isolerende functie biedt. Dit in tegenstelling tot enkel glas. Enkel glas laat warmte, kou en geluid door. Isolatieglas is glas wat bestaat uit een combinatie van twee of drie glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een frame.

De ruimte die tussen de glasplaten ontstaat, heet de isolerende ruimte. Ook wel de spouw genoemd. Bij de productie van isolatieglas vult men deze spouw met droge lucht of gas. Deze opvulling van gas of lucht geeft isolatieglas de warmte- en geluidsisolerende werking.Voordelen isolatieglas

HR isolatie glas, ook wel iso glas genoemd, biedt verschillende soorten interessante voordelen ten opzichte van het standaard enkel glas. Een van de grootste voordelen van isolatie glas is natuurlijk het isolerende effect. De isolatielaag van het glas zorgt in de winter dat minder warmte verloren gaat en in de zomer dat overtollige warmte juist buiten blijft.

Een eigenschap waarmee u op jaarlijkse basis honderden euro’s aan energiekosten kunt besparen. Daarnaast heeft u in huis ook minder last van geluiden van buiten wat een waardevolle bijdrage is aan uw wooncomfort.