Isolatieglas

Behoud van warmte en koelte

Ramen kunnen ervoor zorgen dat veel warmte verloren gaat en geluid makkelijk binnenkomt. Met isolatieglas worden beide problemen verholpen. Dit zorgt ervoor dat je met meer comfort kunt wonen of werken. Ook niet onbelangrijk is de besparing op energiekosten dat isolatieglas met zich meebrengt.

Isoaltieglas is in veel soorten en varianten beschikbaar met elk hun eigen prestaties en eigenschappen. Indien u op zoek bent naar isolerende beglazing dan bent u bij AGC aan het goede adres. Wij zijn de grootste en meest innovatie producent en distributeur van isolerende beglazing ter wereld.

Opbouw isolatieglas

Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht.

Hoog-Rendements isolerend dubbelglas heeft een tot wel 3x betere warmte-isolatie dan isolerend dubbelglas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne warmte reflecterende coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon of krypton.

Onze glasspecialisten staan voor u klaar om mee te denken over de beste keuze voor uw situatie. Lees hieronder meer over isolatieglas.

Functie
Voordelen
Typen
Tools
Isolatieglas - Eigenschappen

Functie isolatieglas

Meer comfort in huis of op werk
Isolatieglas is glas dat warmte vasthoudt en daarmee een isolerende functie biedt. Dit in tegenstelling tot enkel glas. Enkel glas laat warmte, kou en geluid door. Isolatieglas is glas waarbij een combinatie van twee of drie glasplaten luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een frame.

De ruimte die tussen de glasplaten ontstaat, heet de isolerende ruimte. Ook wel de spouw genoemd. Bij de productie van isolatieglas vult men deze spouw met lucht of gas. Deze opvulling van gas of lucht geeft isolatieglas de warmte- en geluidsisolerende werking.
Isolatieglas - Voordelen

Voordelen Isolatieglas

Van warmte tot geluid
Isolatie glas, ook wel iso glas genoemd, biedt verschillende interessante voordelen ten opzichte van het standaard enkel glas:
  • Isolerend effect: De isolatielaag van het glas zorgt in de winter dat minder warmte verloren gaat en in de zomer dat overtollige warmte juist buiten blijft.
  • Jaarlijkse besparing van honderden euro’s aan energiekosten .
  • Minder last van geluiden van buiten wat een waardevolle bijdrage is aan uw wooncomfort.
Toepassingen isolatieglas

Typen isolatieglas

Vele mogelijkheden
Er zijn verschillende typen isolatieglas:

Tools isolatieglas

Isolatieglas - Tools www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Isolatieglas - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Isolatieglas - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Isolatieglas - Contact Aannemer
Advies nodig?
Particulier
Isolatieglas - Contact particulier
Advies nodig?