Thermobel

dé merknaam voor dubbel glas

HR++ dubbel glas bestaat uit twee bladen floatglas, die met elkaar verbonden zijn door middel van een metalen afstandhouder. Deze beglazing wordt door AGC geproduceerd onder de merknaam Thermobel.

De primaire functie van Thermobel is warmte-isolatie. Deze functie wordt vooral bereikt doordat één van de glasbladen is voorzien van een dun laagje metaaloxiden. Deze coating van metaaloxiden heeft sterk isolerende eigenschappen en is tegelijkertijd heel transparant. Het edelgas in de spouw, Argon genaamd, verbetert het isolerend vermogen, uitgedrukt in Ug-waarde, met nog eens zo'n 0,2 tot 0,3 W/(m2K).

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Eigenschappen structurele beglazing

Warmte binnenhouden

Thermobel isolerend dubbel glas heeft het vermogen om de warmte in de woonruimte te houden en het warmteverlies naar buiten toe zoveel mogelijk te beperken. Dit wordt bepaald door de warmtetransmissiecoëfficiënt (Ug): hoe lager de Ug-waarde is, des te beter is de warmte-isolatie.

AGC heeft twee super-isolerende beglazingen: Thermobel Top en Thermobel Advanced. Thermobel Top heeft een warmte-isolerend vermogen van 1.1 W/(m2K), Thermobel Advanced isoleert nog nét iets beter met een Ug-waarde van 1.0 W/(m2K).
Voordelen structurele beglazing

Twee krachtpatsers

Of u kiest voor Thermobel Top of voor Thermobel Advanced HR++ dubbel glas, het zijn beiden uitstekende beglazingen voor uw woning.

Thermobel Top
  • Beschermt tegen de kou, dankzij een Ug-waarde van 1.1 W/(m2K)
  • Laat veel daglicht binnen, dankzij de zeer hoge lichttransmissie van 82%
  • Laat u profiteren van de gratis binnenkomende zonne-energie en helpt u uw verwarmingsbehoeften beperken, dankzij een zontoetredingsfactor van 64%
Thermobel Advanced
  • Voor een verbeterde warmte-isolatie van 1.0 W/(m2K)
  • én een hoge zontoetredingsfactor van 57%
Toepassingen structurele beglazing

Toepassingen HR++ dubbel glas

Thermobel HR++ dubbel glas is met name geschikt voor woningen: nieuwbouw en renovatie, traditioneel huis of passief-huis-project.

Door voor uw renovatie- of bouwproject te kiezen voor Thermobel isolerend glas, combineert u energieprestatie met respect voor het milieu. Thermobel is het eerst en enige isolerende glas dat het “Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze” milieulabel heeft.

Tools HR++ dubbel glas

Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Tools - AGC Glass configurator

AGC Glass configurator

Bereken eenvoudige de fotometrische en energetische waarden van uw glassamenstelling.
Bekijk tool
Tools - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Advies nodig?