Triple glas

Verbeter de energieprestatie met Thermobel TG

Energie-efficiëntie krijgt een steeds prominentere rol in de bouw- en vastgoedsector. En dat is duidelijk zichtbaar. Zowel bij nieuwbouwprojecten als renovaties worden tegenwoordig uiteenlopende energiebesparende maatregelen genomen.

Zo worden de energieprestaties van woningen en gebouwen verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan isolatieglas, zoals dubbel glas en triple glas (wat bestaat uit 3 glasplaten). Want hoe beter de isolatie hoe lager het energieverbruik. Dat is ook de reden waarom (HR++) dubbel glas en (HR+++) drievoudige beglazing steeds meer de voorkeur krijgen boven enkel glas en standaard dubbel glas.

AGC’s unieke gamma drievoudig glas

Er is wel een kanttekening. Standaard triple glas isoleert en laat minder licht en zonnewarmte door dan dubbel en enkel glas. De ideale oplossing voor dit probleem is het gebruik van een speciaal type triple glas. Dit speciale glas combineert super-isolerende eigenschappen met een zeer hoge lichttransmissie en zon toetreding.

Dát zijn exact de kenmerken van het gamma Thermobel TG (Triple Glazing): AGC’s nieuwste generatie goed isolerend drievoudig glas.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Eigenschappen Triple glas

Drievoudig glas met super-isolerende functie

Thermobel TG (Triple Glazing) is de verzamelnaam van AGC’s gamma drievoudige beglazing. Dit type isolatieglas bestaat uit 3 glasbladen. Zowel het buitenste als het binnenste glasblad zijn aan de binnenkant voorzien van een super-isolerende (Low-E) coating. Deze speciale coatings weerkaatsen warmte en laten tegelijkertijd licht door. Wat ons gamma Thermobel TG echt onderscheidend maakt, zijn de superieure prestaties van dit type triple glas:

 • Uitzonderlijke isolatiewaarde (Ug) tot 0,4 W/m2K
 • Hoge lichttransmissie (LT) tot 75%
 • Hoge zontoetredingsfactor (ZTA) tot 63%
 • Gunstige lichtreflectiefactor (LR) tussen 15% en 21%
Dankzij deze unieke eigenschappen biedt Thermobel TG glas – in vergelijking tot klassieke dubbele of driedubbele beglazing – een energiebesparing tot maar liefst 10 procent.

Hieronder vindt u meer informatie over het complete gamma triple glas van AGC.

Gamma zonwerend drievoudig isolatieglas

Het assortiment isolerend drievoudig glas met zonwerende eigenschappen bestaat uit de collecties Thermobel TG EnergyN en Thermobel TG Stopray.

Thermobel TG EnergyN
Het Thermobel TG EnergyN gamma is specifiek ontworpen voor woningen, waarvan de beglazing sterk aan de zon is blootgesteld. Dankzij de zonwerende functie en het hoge niveau van thermische isolatie (Ug-waarde van 0,6 W/m2K), biedt dit type triple glas het beste comfort in de zomer.

Thermobel TG Stopray
Deze drievoudige beglazing met zonwerende functie laat zoveel mogelijk daglicht door (LT = 46%) en zorgt tegelijkertijd voor voldoende zonwering (ZTA = 25%). Thermobel TG Stopray beglazingen beperken de zonnewarmte tot een minimum, zonder dat dit ten koste gaat van het transparante, neutrale uiterlijk van de beglazing.

Gamma thermisch isolerend glas

Binnen AGC’s gamma thermisch isolerend triple glas vindt u de volgende glascollecties: Thermobel TG Advanced, Thermobel TG Top en Thermobel TG LS.

Thermobel TG Advanced
Dit assortiment triple glas van AGC voldoet aan de hoogste normen inzake isolatie (Ug-waarde tot 0,4 W/m2K). Thermobel TG Advanced biedt dan ook de beste thermische isolatie voor woningen en gebouwen.

Thermobel TG LS
Het gamma Thermobel TG LS is speciaal ontwikkeld voor woningen en gebouwen, die een extreem laag energieverbruik vereisen. Dankzij de hoge lichttransmissie (75%) laat dit driedubbele glas volop daglicht door. De hoge zontoetredingsfactor (61%) maakt het mogelijk dat er voldoende passieve zonnewarmte via de beglazing binnenkomt.

Thermobel TG Top
Deze drievoudige beglazing zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichtinval en thermische isolatie. Enerzijds biedt triple glas uit het gamma Thermobel TG Top een uitstekende warmte-isolatie van 0,6 W/m2K. Anderzijds laat de beglazing een flinke hoeveelheid daglicht binnen, dankzij de hoge lichttransmissie van 74%.
Voordelen Triple glas

Triple glas biedt een energiebesparing van 10%

Met super-isolerend triple glas van AGC profiteert u van een verlaging van het energieverbruik tot 10%. De overige voordelen zijn:
 • Uitmuntende isolatiewaarden (Ug-waarde tussen 0,4 en 0,8 W/m2K)
 • De driedubbele beglazing beperkt warmteverlies tot een minimum
 • Thermobel TG (Triple Glazing) laat veel daglicht en zonnewarmte door
 • Het glas beschermt tegen kou en hitte
 • Hoger comfort en optimaal binnenklimaat
 • Betere geluidsisolatie
 • Verwarmt ruimtes met passieve zonne-energie
 • Minder CO2-uitstoot
 • Alle Low-E coatings zijn Cradle to Cradle gecertificeerd
 • Thermobel TG is gecertificeerd door het Passivhaus Institut
Toepassingen Triple glas

Drievoudige beglazing voor duurzame projecten

Met het complete gamma Thermobel TG (Triple Glazing) levert AGC alle denkbare glasoplossingen voor energie-efficiënte woningen en gebouwen. Drievoudig glas leent zich bij uitstek voor:
 • Duurzame nieuwbouwprojecten
 • Energiebesparende renovaties
 • Passieve woningen en gebouwen
 • Energieneutrale huizen
 • Isolatieverbetering (enkel of dubbel glas vervangen voor triple glas)
Driedubbele beglazing van AGC wordt met name toegepast in:
 • Ramen
 • Deuren
 • Gevels
 • Daken
 • Veranda’s

Tools Triple glas

Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Tools - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Tools - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is triple glas?

Triple glas wordt ook wel HR+++ of driedubbel glas genoemd. Het is hoog rendementsglas en heeft een extra isolerende werking. Dit type glas bestaat uit een metaalcoating met drie glasplaten en twee spouwen.

Wat zijn de voordelen van triple glas?

Dit glas heeft een zeer goede isolatiewaarde. Wat ervoor zorgt dat het energieverbruik laag blijft. Dit is de reden waarom er tegenwoordig steeds vaker wordt gekozen voor triple glas in plaats van enkel en standaard dubbel glas.

In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer houdt de beglazing de ruimte koel. Wat het gehele jaar een aangenaam binnenklimaat oplevert.

Standaard triple glas staat er daarnaast wel om bekend dat het minder licht en zon binnenlaat. Bij AGC Nederland bieden wij een speciaal type aan waar dit niet van toepassing is. Zo heeft u het beste van beide werelden.

Toepassen in bestaande kozijnen?

Meestal is het niet mogelijk om in bestaande kozijnen triple glas te plaatsen. Dit komt doordat het glas te zwaar is voor bestaande kozijnen. In nieuwe kozijnen is het wel mogelijk. Nieuwbouwwoningen zijn hier vaak ook op gebouwd.

Kan ik subsidie krijgen voor het plaatsen van triple glas?

In Nederland is er een subsidieregeling voor isolatie. Wanneer u naast uw ramen ook een ander deel van uw huis isoleert, kunt u ongeveer 20% op de kosten besparen.

Om subsidie te krijgen moet u twee isolatiemaatregelen nemen. Zo kunt u nieuwe ramen combineren met de isolatie van uw buitenmuren, dak, vloer, spouwmuur etc. Ook is het mogelijk om er hier één van te kiezen en deze te combineren met een warmtepomp, warmtenet-aansluiting of zonneboiler.

Is triple glas geluidswerend?

De geluidsisolatie van triple glas verbetert niet automatisch door het toevoegen van een derde glasblad ten opzichte van dubbelglas. Indien alle drie de glasbladen dezelfde glasdikte hebben, dan is de geluidsisolatie van triple glas gelijk of zelfs soms een fractie minder dan de geluidsisolatie van dubbelglas met dezelfde glasdiktes.

Om de geluidsisolatie te verbeteren kan er gekozen worden voor het toepassen van verschillende glasdiktes voor de afzonderlijke glasbladen. Of er kan gekozen worden om één of meerdere glasbladen als gelaagd glas met speciale akoestische PVB folies uit te voeren.

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Triple glas - Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Triple glas - Contact particulier
Advies nodig?