Zonnepanelen in glas

Een energiek bouwelement

Naast het feit dat glas energie kan besparen op het verwarmen of koelen van een gebouw of woning, bestaat er ook glas dat energie kan opwekken. Deze zonnepanelen in glas bestaan uit fotovoltaïsche cellen, die zijn aangebracht tussen twee glasbladen van gelaagd veiligheidsglas. Hierdoor kan een gebouw of woning net zoveel energie produceren als dat het verbruikt.

Deze zonnepanelen in glas komen niet bovenop een bouwconstructie zoals gangbare zonnepannelen, maar nemen de plaats ervan in. Zonnepanelen in glas kunnen dus gezien worden als een bouwelement, bijvoorbeeld in de vorm van een gevel- of dakoplossing.

Direct contact

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Zonnepanelen in glas - Eigenschappen

Eigenschappen zonnepanelen in glas

En het heet SunEwat
Onze zonnepanelen in glas (SunEwat) bestaan uit gelaagd veiligheidsglas van twee bladen gehard glas, waarbij het buitenblad bij voorkeur extra-helder is om een maximale hoeveelheid zonlicht door te laten, om meer elektriciteit te produceren. De tegenruit kan helder glas, extra-helder glas, gekleurd glas of gezeefdrukt glas zijn.

De SunEwat modules bevatten polykristallijne cellen en zijn verkrijgbaar in meerdere versies. SunEwat kan als dubbel glas worden toegepast om voor de nodige isolatie te zorgen en het kan op maat worden gemaakt.
Zonnepanelen in glas - Voordelen

Voordelen zonnepanelen in glas

Electriciteitsopwekking en bouwelement in één
SunEwat fotovoltaïsche modules bezitten alle esthetische en functionele kenmerken om perfect in elk gebouw of woning te worden geïntegreerd.

Door de ruimte tussen de cellen te variëren kan de lichtdoorlatendheid van de module naar wens worden gewijzigd.

Het rendement wordt respectievelijk gegarandeerd gedurende 10 jaar (90% van het nominale vermogen) en 20 jaar (80% van het nominale vermogen).
Zonnepanelen in glas - Toepassingen

Toepassingen gebogen glas

De beglazing met zonnepanelen wordt op maat gemaakt en geeft architecten oneindige mogelijkheden om elektriciteitsopwekking te integreren in:
  • Gevels
  • Daken
  • Luifels
  • Balustrades
Neem contact op met onze productspecialisten om de mogelijkheden voor uw project te bespreken.

Tools zonnepanelen in glas

Zonnepanelen in glas - Tools www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Zonnepanelen in glas - Tools AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Direct contact
Zonnepanelen in glas - Contact particulier
Advies nodig?