Gelakt glas

Breng kleur tot leven met gelakt glas van AGC Glass

Gelakt glas brengt kleur tot leven en schept ruimte in ieder interieur. Dit is te danken aan het unieke samenspel van kleur en glans, waardoor meer diepte wordt gecreëerd.

Duurzaam lakglas voor binnen én buiten

Glashandel AGC wil architecten en designers zoveel mogelijk creatieve vrijheid bieden. Daarom vindt u bij ons een uniek assortiment gelakt glas voor vrijwel alle denkbare toepassingen, binnen én buiten. Het bestaat uit glanzend Lacobel en satijnachtig Matelac glas. Wat deze gamma’s zo uniek maakt, is dat alle glasproducten leverbaar zijn als interieurglas en gehard veiligheidsglas.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Eigenschappen gelakt glas

Glanzend en mat lakglas in trendy kleuren

AGC’s assortiment lakglas bestaat uit glanzend Lacobel glas en Matelac matglas. Beide gamma’s zijn verkrijgbaar in 20 eigentijdse kleuren, verdeeld over drie collecties. Die drie collecties zijn: Classics, Trendies en Exclusives. Samen bieden deze collecties een enorm kleurenpallet, waarmee u eindeloos kunt combineren. En mocht de gewenste kleur er onverhoopt toch niet tussen zitten, dan vindt u via AGC’s exclusieve MyColour service gegarandeerd de kleur die u nodig heeft.

Gehard gelakt glas van AGC: esthetisch én veilig

Het complete assortiment glanzend en mat gelakt glas is daarnaast ook verkrijgbaar als veiligheidsglas in geharde uitvoering. Met Lacobel T en Matelac T zijn de toepassingsmogelijkheden eindeloos. Ontdek hieronder meer over de verschillende gamma’s.

Lacobel: Lacobel bestaat uit helder floatglas, waarvan één zijde is bedekt met een kwalitatief hoogstaande laklaag. Dit speciale gamma reflecterend en glanzend lakglas is verkrijgbaar in 20 trendy kleuren. Lacobel gelakt helder glas is uitsluitend bestemd voor binnentoepassingen en kan daarnaast worden voorzien van een SAFE(+) folie. Deze speciale folie biedt extra veiligheid bij een eventuele glasbreuk.

Lacobel T: glanzend gehard lakglas Lacobel T is het gamma geëmailleerd gelakt glas van AGC. Deze geharde beglazing is bijzonder sterk, veilig en bestand tegen warmte, thermische schokken en UV-stralen. Lacobel T lakglas is dan ook uitermate geschikt als buitentoepassing. Verkrijgbaar in 10 trendy kleuren.

Matelac Matelac is de matte tegenhanger van Lacobel. Dit gamma gelakte glas met satijnglans is ook verkrijgbaar in 20 unieke kleuren en met SAFE(+) folies. De matte uitstraling van Matelac interieurglas combineert perfect met de glanzende look van Lacobel.

Matelac T: hardbaar gelakt glas met satijnglans AGC heeft ook een uniek gamma gehard lakglas met satijnglas: Matelac T. Dit veiligheidsglas biedt dezelfde voordelen als Lacobel T. Het verschil zit in de satijnachtige matte afwerking van de geharde beglazing. Daarmee wordt binnenkomend licht op zachte wijze gefilterd en de nodige privacy gecreëerd. Ook dit type gehard gelakt glas is verkrijgbaar in 10 trendsettende kleuren.

Bestel lakglas in elke gewenste kleur

Zoekt u een speciale kleur en kunt u deze niet vinden in ons standaard gamma gelakt glas? Maak dan gebruik van onze kleurenservice MyColour by Lacobel/Matelac. Hiermee kunt u het lakglas perfect afstemmen op de kleuren van uw ontwerp, interieur of project.
Let op: deze kleurenservice is alleen beschikbaar voor bestellingen vanaf 200 m2 per kleur en niet mogelijk voor transparante en metallic kleuren

Voordelen gelakt glas

Ontdek alle voordelen van AGC’s gelakt glas

Ons uitgebreide assortiment gelakt glas biedt voor elke stijl en iedere toepassing de perfecte oplossing. Naast de enorme keuze aan kleuren en toepassingsmogelijkheden, kent Lacobel en Matelac beglazing nog veel meer voordelen:

 • Duurzaam lakglas voorzien van milieuvriendelijke lakverf.
 • De lak stoot nauwelijks VOS (vluchtige organische stoffen) uit.
 • De laklaag is optimaal beschermd tegen beschadiging.
 • Gelakte beglazingen behouden jarenlang hun oorspronkelijke kleur
 • Het glas biedt een superieure kras- en vochtbestendigheid.
 • Lacobel en Matelac zijn perfect te combineren met tal van materialen, zoals hout, steen en metaal.
 • Verkrijgbaar als interieurglas én gehard veiligheidsglas.
 • Hardbaar gelakt glas voldoet aan hoge veiligheidseisen voor openbare en particuliere ruimten.
 • Lacobel T en Matelac T bieden optimale weerstand tegen thermische schokken en UV-stralen.
 • De beglazing is eenvoudig te verwerken en te plaatsen.
 • Lacobel en Matelac beglazingen zijn zeer onderhoudsvriendelij
 • Het complete gamma is Cradle to Cradle gecertificeerd.
Toepassingen gelakt glas

Lakglas met onbegrensde mogelijkheden

De mogelijkheden van AGC’s gelakt glas zijn vrijwel onbegrensd. Er is dan ook altijd een glasoplossing voor uw specifieke toepassing. We zetten een aantal toepassingsvoorbeelden voor u op een rij:

Toepassingen binnen

 • Meubilair (zoals tafelbladen, bureaubladen, kledingkasten en schrijfborden)/li>
 • Binnendeuren en schuifdeure
 • Scheidingswanden
 • Wandbekleding
 • Winkelinrichting (zoals glazen rekken, schappen en displays

Toepassingen buiten

 • Borstweringen
 • Winkeletalages
 • Gevelbekleding

Tools

Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Tools - gelaktglas brochure

Brochure gelakt glas

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk Brochure
Tools - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer
Tools - AGC Online tool voor Lacobel en Matelac

Deco Glass Visualiser

Online tool voor Lacobel en Matelac
Bekijk website

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Contact particulier
Advies nodig?