Gematteerd glas

Creëer meer licht, ruimte én privacy met Matelux matglas

Satijnachtig gematteerd glas past helemaal in de huidige trend van minimalisme, waarin ruimte, rust, licht en warmte centraal staan. De gladde, zachte structuur van de beglazing zorgt voor een bijzonder esthetisch effect. En de satijnachtige matte afwerking zorgt voor de nodige intimiteit: binnenvallend licht wordt op een zachte manier gefilterd en de inkijk beperkt.

Architecten en ontwerpers zijn voortdurend op zoek naar creatieve oplossingen, om met licht, kleuren, perspectieven en contrasten te spelen. Glashandel AGC biedt hiervoor een hele reeks glasoplossingen, Eén daarvan is Matelux: een uniek gamma doorschijnend glas met satijnglans.

Matelux: satijnachtig mat glas voor binnen en buiten

Met Matelux glas van AGC creëert u een gevoel van rust, ruimte en licht in het interieur. Deze met zuur gematteerde beglazing filtert het licht zo onopvallend mogelijk en zorgt tegelijkertijd voor een intieme sfeer. Matelux beglazing is daarnaast enorm veelzijdig. De toepassingsmogelijkheden zijn dan ook eindeloos, zowel voor binnen als buiten.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Eigenschappen gematteerd glas

AGC’s unieke gamma gematteerd glas

Matelux glas bestaat uit blank of gekleurd floatglas, waarvan standaard één zijde met zuur is gematteerd. Dit unieke gamma satijnachtige matglas kent 10 speciale collecties, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en opties.

Matelux beglazing is beschikbaar in blank glas: Clear, Clearvision en Linea Azzurra Light en in gekleurd glas: Bronze, Grey en Dark Grey. Daarnaast heeft u keuze uit een aantal speciale bewerkingen: Light, Double Sided, Antislip en Stopsol Supersilver Clear. Hieronder vindt u meer informatie over AGC’s collectie klassiek mat glas, licht gematteerd glas, dubbelzijdig glas, anti-slip beglazing en speciaal gecoat glas.

Matelux Clear & Clearvision Matelux Clear is AGC’s collectie klassiek matglas. De beglazing bestaat uit doorschijnend blank floatglas. Met Clearvision kiest u voor extra helder glas, met een zuivere uitstraling.

Matelux Linea Azzurra Dit type matglas heeft een lichtblauwe tint. Het kleuraspect is duidelijk zichtbaar op de rand van het glas. Matelux Linea Azzurra is beschikbaar in een glasdikte tot 19 mm en daarom ook uitermate geschikt voor aanrecht-, wastafel-, tafel- en bureaubladen.

Matelux Light Matelux Light is zeer licht gematteerd glas. Het gematteerde effect is minder sterk dan bij Matelux Clear en Clearvision.

Matelux Double Sided Doorschijnend blank floatglas, dat aan beide zijden met zuur is gematteerd. Deze techniek versterkt het satijnachtige effect en is daardoor bijzonder geschikt voor toepassingen in deuren.

Matelux Antislip Glas met satijnglans, dat speciaal bewerkt is om antislip eigenschappen te bieden (klasse R10 volgens DIN 51130). Matelux Antislip is dan ook ideaal voor gebruik in vloeren en trappen.

Matelux Stopsol Supersilver Clear Dit type floatglas is aan één zijde met zuur gematteerd en beschikt aan de andere zijde over een reflecterende Stopsol-coating. Deze speciale beglazing is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Matelux Stopsol wordt vooral toegepast in meubilair en borstweringen.

Lakglas met satijnglans Bent u juist op zoek naar lakglas met satijnglans? AGC heeft ook een bijzonder gamma mat gelakt glas: Matelac. Deze gelakte beglazing heeft een satijnachtige matte afwerking en is verkrijgbaar in 20 unieke kleuren. Dit gamma is ook leverbaar als gehard lakglas met satijnglans: Matelac T.
Voordelen gematteerd glas

Wat zijn de voordelen van matglas?

Matelux glas biedt u de mogelijkheid om te spelen met licht, ruimte, sfeer en inkijk, totdat u de perfecte balans heeft gevonden tussen lichtinval en privacy. Dit type matglas biedt nog veel meer voordelen. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet:

 • Hoge lichtdoorlatendheid tot 91% (afhankelijk van de glasdikte).
 • De lak stoot nauwelijks VOS (vluchtige organische stoffen) uit.
 • Matelux mat glas kan worden gehard, gelaagd, gebogen, afgeschuind en verwerkt tot dubbel glas (isolatieglas).
 • Beschikbaar als gematteerd veiligheidsglas.
 • Eenvoudig te verwerken en veilig te installeren.
 • Optimaal bestand tegen vlekken en vingerafdrukken.
 • Gemakkelijk te reinigen en te onderhouden
 • AGC’s gematteerd glas biedt onbeperkte toepassingsmogelijkheden, zowel voor binnen als buiten.
 • Matelux beglazingen zijn Cradle to Cradle gecertificeerd.
Toepassingen gematteerd glas

Matelux mat glas biedt eindeloze toepassingsmogelijkheden

Van de slaapkamer tot de woonkamer, van winkels tot hotels en van buitengevels tot binnendeuren: de toepassingsmogelijkheden van Matelux mat glas zijn eindeloos. Een aantal voorbeelden:

Binnenshuis

 • Meubilair (zoals tafelbladen, bureaubladen en kastdeuren)
 • Binnendeuren en schuifdeuren
 • Scheidingswanden
 • Douchewanden en wastafels
 • Antislip traptreden en vloertegels
 • Verlichting
 • Winkelinrichting (zoals displays, toonbanken, schappen en rekken)

Buitenshuis

 • Isolerende beglazing in gevels, etalages, deuren, balkons, balustrades en borstweringen
 • Buitendeuren
 • Buitenmeubels
 • Scheidingswanden
 • Antislip tegels

Tools

Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Tools - gelaktglas brochure

Brochure gematteerd glas

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk Brochure
Tools - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Contact particulier
Advies nodig?