Isolatieglas

Behoud van warmte en koelte

Ramen kunnen ervoor zorgen dat veel warmte verloren gaat en geluid makkelijk binnenkomt. Met isolatieglas worden beide problemen verholpen. Dit zorgt ervoor dat je met meer comfort kunt wonen of werken. Ook niet onbelangrijk is de besparing op energiekosten dat isolatieglas met zich meebrengt.

Isoaltieglas is in veel soorten en varianten beschikbaar met elk hun eigen prestaties en eigenschappen. Indien u op zoek bent naar isolerende beglazing dan bent u bij AGC aan het goede adres. Wij zijn de grootste en meest innovatie producent en distributeur van isolerende beglazing ter wereld.

Opbouw isolatieglas

Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht.

Hoog-Rendements isolerend dubbelglas heeft een tot wel 3x betere warmte-isolatie dan isolerend dubbelglas. Dit komt omdat op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne warmte reflecterende coating is aangebracht en de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas is gevuld. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon of krypton.

Onze glasspecialisten staan voor u klaar om mee te denken over de beste keuze voor uw situatie. Lees hieronder meer over isolatieglas.

Functie
Voordelen
Typen
Tools
Isolatieglas - Eigenschappen

Functie isolatieglas

Meer comfort in huis of op werk
Isolatieglas is glas dat warmte vasthoudt en daarmee een isolerende functie biedt. Dit in tegenstelling tot enkel glas. Enkel glas laat warmte, kou en geluid door. Isolatieglas is glas waarbij een combinatie van twee of drie glasplaten luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een frame.

De ruimte die tussen de glasplaten ontstaat, heet de isolerende ruimte. Ook wel de spouw genoemd. Bij de productie van isolatieglas vult men deze spouw met lucht of gas. Deze opvulling van gas of lucht geeft het glas de warmte- en geluidsisolerende werking.

Benieuwd welk type glas het best past bij uw project? Onze glasexperts helpen graag. Neem gerust contact met ons op. Samen vinden we het glas dat aansluit bij uw woning of pand. AGC Nederland is actief door heel Nederland.
Isolatieglas - Voordelen

Voordelen Isolatieglas

Van warmte tot geluid
Isolatie glas, ook wel iso glas genoemd, biedt verschillende interessante voordelen ten opzichte van het standaard enkel glas:
  • Isolerend effect: De isolatielaag van het glas zorgt in de winter dat minder warmte verloren gaat en in de zomer dat overtollige warmte juist buiten blijft.
  • Fijner klimaat in huis: Doordat minder warmte wegtrekt, ontstaat er een betere verspreiding van warmte in de woning. Het is niet meer koud rondom de ramen en tocht wordt voorkomen. Door de constante temperatuur in ruimtes ontstaat er meer comfort.
  • Jaarlijkse besparing van honderden euro’s aan energiekosten .
  • Minder last van geluiden: Geluid van buiten wordt beter gedempt waardoor uw woon- of werkcomfort aangenamer wordt.
Toepassingen isolatieglas

Typen isolatieglas

Vele mogelijkheden
Er zijn verschillende soorten isolatieglas:

HR++ dubbel glas
Vervang uw beglazing door HR++ glas of pas deze toe in een nieuw gebouw, zo bespaard u flink op de energierekening. Via ramen gaat er veel warmte verloren, waardoor de verwarming dus nodig is om een aangename temperatuur te behouden. Dit ziet u terug in de kosten en is daarnaast slecht voor het milieu. Vandaar dat dit glas een juiste keuze is. Warmte blijft binnen en daarnaast zorgt het ook voor aan aangename geluidsdemping. Het werk- en wooncomfort neemt zo sterk toe.

Triple glas
Dit glas heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft het energieverbruik laag. Daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor triple glas in plaats van enkel en standaard dubbel glas.

In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer houdt de beglazing de ruimte koel. Wat het gehele jaar een aangenaam binnenklimaat oplevert.

Zonwerend glas
Zonwerend glas houdt warmte buiten tijdens zonnige dagen en laat daarnaast het licht volop binnen. Met dit glastype wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen.

Brandwerend glas
Brandwerend glas is essentieel voor de brandveiligheid in gebouwen. Dit veiligheidsglas heeft sterk brandvertragende eigenschappen, die ervoor zorgen dat de verspreiding van een eventuele brand beperkt wordt. Zo kunnen alle aanwezige mensen het pand veilig verlaten via vluchtwegen.

Geluidswerend glas
AGC wilt het dagelijkse leven van mensen verbeteren en heeft daarom een speciaal gamma geluidswerend glas ontworpen. Wij hebben voor elke situatie een oplossing, voor ieder type geluid en elk gewenst niveau van geluidsisolatie. Dit glas levert nog veel meer op dan alleen akoestische prestaties. De beglazing biedt namelijk ook ook een uitstekende thermische isolatie én veiligheid zoals minder verlies van lucht of gas.

Monumentenglas
AGC heeft voor elk restauratie- of renovatievraagstuk een passende oplossing. Zo raakt de uitstraling van het monumentale pand niet verloren en u profiteert aarnaast van vele voordelen zoals; isolatie, geluidwering en inbraakwering.

Kruisroeden
Glas met kruisroeden versterkt de klassieke, landelijke uitstraling van huizen en gebouwen. Tegenwoordig is dubbel glas de standaard. Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Aangezien de isolerende prestaties van dit type isolatieglas veel beter zijn dan de prestaties van enkel glas.

Tools isolatieglas

Isolatieglas - Tools www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Isolatieglas - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Isolatieglas - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Isolatieglas - Contact Aannemer
Advies nodig?
Particulier
Isolatieglas - Contact particulier
Advies nodig?