Isolatieglas

Behoud van warmte en koelte

Ramen kunnen ervoor zorgen dat veel warmte verloren gaat en geluid makkelijk binnenkomt. Met isolatieglas worden beide problemen verholpen. Dit zorgt ervoor dat u met meer comfort kunt wonen of werken. Ook niet onbelangrijk: met geïsoleerd glas bespaart u energiekosten.

Isolerend glas is in veel verschillende soorten en varianten beschikbaar. Ze hebben allemaal hun eigen prestaties en eigenschappen. Als u op zoek bent naar isolerende beglazing is AGC Nederland de aangewezen partij. Wij zijn de grootste en meest innovatieve producent en distributeur van isolerende beglazing ter wereld.

Opbouw isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder, bijvoorbeeld een metalen kader, aan de rand van het glas van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit. Zo ontstaat er een gesloten eenheid. De ruimte tussen het glas (spouw) is gevuld met droge lucht.

Hoog-Rendements isolerend dubbelglas heeft een tot wel 3x betere warmte-isolatie dan isolerend dubbelglas. Dit komt doordat er op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne warmte reflecterende coating is aangebracht. Daarnaast is de spouw niet met lucht maar met een speciaal gas gevuld. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon of krypton.

Onze glasspecialisten staan voor u klaar om mee te denken over de beste keuze voor uw situatie. Lees hieronder meer over geïsoleerd glas.

Functie
Voordelen
Typen
Tools
Isolatieglas - Eigenschappen

Functie isolatieglas

Meer comfort in huis of op werk
Isolatieglas is glas dat warmte vasthoudt en daarmee een isolerende functie biedt. Dit in tegenstelling tot enkel glas. Enkel glas laat warmte, kou en geluid door. Isolerend glas is glas waarbij een combinatie van twee of drie glasplaten luchtdicht met elkaar verbonden zijn door middel van een frame.

De ruimte die tussen de glasplaten ontstaat, heet de isolerende ruimte. Ook wel de spouw genoemd. Bij de productie van geïsoleerd glas vult men deze spouw met lucht of gas. Deze opvulling van gas of lucht geeft het glas de warmte- en geluidsisolerende werking.

Verschillen in isolatiewaarden: U-waarde

De isolatiewaarde van diverse glassoorten kunnen sterk verschillen. Dit geven we aan met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas isoleert. Het geeft namelijk aan hoeveel warmte er verloren gaat door het glas.

Benieuwd welk type glas het best past bij uw project? Onze glasexperts helpen graag. Neem gerust contact met ons op. Samen vinden we het glas dat aansluit bij uw woning of pand. AGC Nederland is actief door heel Nederland.
Isolatieglas - Voordelen

Voordelen Isolatieglas

Van warmte tot geluid
Isolatie glas, ook wel iso glas genoemd, biedt verschillende interessante voordelen ten opzichte van het standaard enkel glas:
  • Isolerend effect: De isolatielaag van het glas zorgt in de winter dat minder warmte verloren gaat en in de zomer dat overtollige warmte juist buiten blijft.
  • Fijner klimaat in huis: Doordat minder warmte wegtrekt, ontstaat er een betere verspreiding van warmte in de woning. Het is niet meer koud rondom de ramen en tocht wordt voorkomen. Door de constante temperatuur in ruimtes ontstaat er meer comfort.
  • Kosten en besparing: Bespaar honderden euro’s aan energiekosten per jaar.
  • Minder last van geluiden: Geluid van buiten wordt beter gedempt waardoor uw woon- of werkcomfort aangenamer wordt.

  • Zoals u leest in de bovenstaande voordelen, wordt het wooncomfort door middel van geïsoleerd glas sterk verhoogd. En daarnaast zult u niet meer onnodige kosten aan energie kwijt zijn.
Toepassingen isolatieglas

Typen isolatieglas

Vele mogelijkheden
Welke soorten isolatieglas wij aanhieden? Hieronder hebben we het voor u opgesomd:

HR++ dubbel glas
Vervang uw beglazing door HR++ glas of pas HR++ glas als nieuw glas toe in een nieuw gebouw, zo bespaart u flink op de energierekening. Via ramen gaat er veel warmte verloren, waardoor de verwarming dus nodig is om een aangename temperatuur te behouden. Dit ziet u terug in de kosten en is daarnaast slecht voor het milieu. Vandaar dat dit glas een juiste keuze is. Warmte blijft binnen en daarnaast zorgt het ook voor aan aangename geluidsdemping. Het werk- en wooncomfort neemt zo sterk toe.

Triple glas
Dit glas heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft het energieverbruik laag. Daarom wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor triple glas in plaats van enkel en gewoon standaard glas.In de winter blijft de warmte binnen en in de zomer houdt de beglazing de ruimte koel. Wat het gehele jaar een aangenaam binnenklimaat oplevert.

Een nadeel van standaard driedubbel glas is dat het minder licht en zonnewarmte doorlaat dan dubbel en enkel glas. De ideale oplossing voor dit probleem is het gebruik van een speciaal type driedubbel glas. Ons speciale glas combineert super-isolerende eigenschappen met een zeer hoge lichttransmissie en zon toetreding.

Zonwerend glas
Zonwerend glas houdt warmte buiten tijdens zonnige dagen en laat daarnaast het licht volop binnen. Met dit glastype wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen.

Deze beglazing ook ook isolerende eigenschappen. In de winter zorgt het glas ervoor dat de warmte binnen wordt behouden. Hierdoor kan de verwarming langer uitblijven. Zowel in de zomer als de winter zorgt de zonwerende beglazing voor een optimaal binnencomfort.

Brandwerend glas
Brandwerend glas is essentieel voor de brandveiligheid in gebouwen. Dit veiligheidsglas heeft sterk brandvertragende eigenschappen, die ervoor zorgen dat de verspreiding van een eventuele brand beperkt wordt. Zo kunnen alle aanwezige mensen het pand veilig verlaten via vluchtwegen.

Geluidswerend glas
AGC wilt het dagelijkse leven van mensen verbeteren en heeft daarom een speciaal gamma geluidswerend glas ontworpen. Wij hebben voor elke situatie een oplossing, voor ieder type geluid en elk gewenst niveau van geluidsisolatie. Dit glas levert nog veel meer op dan alleen akoestische prestaties. De beglazing biedt namelijk ook ook een uitstekende thermische isolatie én veiligheid zoals minder verlies van lucht of gas.

Monumentenglas
AGC heeft voor elk restauratie- of renovatievraagstuk een passende oplossing. Zo raakt de uitstraling van het monumentale pand niet verloren en u profiteert daarnaast van vele voordelen zoals; isolatie, geluidwering en inbraakwering.

Kruisroeden
Glas met kruisroeden versterkt de klassieke, landelijke uitstraling van huizen en gebouwen. Tegenwoordig is dubbel glas de standaard. Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten. Aangezien de isolerende prestaties van dit type isolatieglas veel beter zijn dan de prestaties van enkel glas.

Tools isolatieglas

Isolatieglas - Tools www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Isolatieglas - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Isolatieglas - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Isolatieglas - Contact Aannemer
Advies nodig?
Particulier
Isolatieglas - Contact particulier
Advies nodig?