Geluidswerend glas

Akoestisch glas met de hoogste geluidswerende prestaties

In het dagelijkse leven worden we continu blootgesteld aan allerlei vormen van geluid. Sommige geluiden zijn een bron van lawaai en zorgen voor overlast. Denk bijvoorbeeld aan het opstijgen van een vliegtuig, een sirene, wegverkeer, treinverkeer, industriegeluid of luidruchtige personen. Geluidsoverlast in de woon- of werkomgeving kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel akoestische oplossingen om geluidshinder te beperken, zoals: dubbele beglazing (isolatieglas), geluidswerend glas, geluiddempende scheidingswanden, panelen, behang en meubilair.

Ook bij de (ver)bouw van woningen en gebouwen worden steeds hogere eisen gesteld aan geluidsisolatie. AGC’s assortiment geluidswerend glas beantwoordt aan de strengste eisen. Zo kan de akoestische isolatie van een woning of gebouw sterk worden verbeterd, door gebruik te maken van enkel gelaagd glas (zoals Stratophone) of gelaagd isolatieglas (zoals Thermobel Stratophone) met speciale geluidswerende folie. Deze specifieke glasproducten garanderen een optimale geluidsisolatie en dragen dan ook bij aan de gezondheid van bewoners en gebruikers.

Geluidswerende beglazing voor elke situatie

Glashandel AGC wil het dagelijkse leven van mensen verbeteren en heeft daarom een speciaal gamma geluidswerend glas ontworpen. Wij hebben de beste glasoplossing voor elke situatie, ieder type geluid en elk gewenst niveau van geluidsisolatie. Geluidsisolerend glas levert nog veel meer dan alleen optimale akoestische prestaties: de beglazing biedt ook een uitstekende thermische isolatie én veiligheid zoals minder verlies van lucht of gas. De verschillende diktes die wij in ons assortiment hebben zorgen ervoor dat er altijd een passende oplossing is.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Eigenschappen Geluidswerend glas

6 bijzondere collecties geluidsisolerend glas

Met geluidswerend glas van AGC kan een geluidsdemping van ruim 50 dB worden bereikt. Het complete assortiment is onderverdeeld in 6 verschillende collecties, met ieder zijn unieke geluidsisolerende prestaties.
Wij helpen u graag het juiste geluidswerende glas te vinden.
Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze productspecialist.

Enkele beglazing met geluidsisolerende functie

Planibel
AGC’s assortiment topkwaliteit floatglas, Planibel, beschikt over standaard geluidswerende prestaties (Rw tot 35 dB).

Stratobel
Met het Stratobel gamma biedt AGC een omvangrijke collectie enkel gelaagd veiligheidsglas. De beglazingen hebben een geluidswering (Rw) van maximaal 39 dB.

Stratophone
Stratophone is AGC’s gamma enkel gelaagd veiligheidsglas, voorzien van akoestische polyvinylbutyral (PVB)-folies. Deze geluidsisolerende beglazingen bieden een geluidsisolatie (Rw) tot 41 dB.

Geluidswerend isolatieglas

Thermobel dubbel en triple glas
Thermobel is de verzamelnaam van AGC’s gamma isolatieglas. Naast warmte-isolatie, zorgen de beglazingen voor de nodige zonwering, veiligheid én geluidswering. Thermobel dubbel glas levert een geluidsisolatie (Rw) tot 40 dB en is dan ook ideaal voor woningen en gebouwen, waarbij een geluidsintensiteit van minimaal 50 dB en maximaal 80 dB wordt gemeten. Thermobel TG – AGC’s gamma triple glas – levert een geluidsdemping van maximaal 40 dB. Thermobel is de verzamelnaam van AGC’s gamma isolatieglas. Naast warmtÎe-isolatie, zorgen de beglazingen voor de nodige zonwering, veiligheid én geluidswering. Thermobel dubbel glas levert een geluidsisolatie (Rw) tot 40 dB en is dan ook ideaal voor woningen en gebouwen, waarbij een geluidsintensiteit van minimaal 50 dB en maximaal 80 dB wordt gemeten. Thermobel TG – AGC’s gamma triple glas – levert een geluidsdemping van maximaal 40 dB.

Thermobel Stratobel
Thermobel Stratobel is AGC’s collectie dubbele beglazing met geavanceerde geluidswerende prestaties (Rw tot 47 dB) bij geluidsintensiteiten van tussen de 70 en 100 dB. Alle glasproducten uit dit gamma geluidsisolerende veiligheidsglas beschikken over gelaagde bladen van één of twee glasplaten.

Thermobel Stratophone
Thermobel Stratophone is een uniek assortiment gelaagd isolatieglas, waarmee het hoogste niveau van geluidswering (Rw tot 52 dB) én veiligheid wordt gegarandeerd. Deze geluidswerende beglazing beschikt over PVB-folies en biedt bescherming tegen een geluidsintensiteit van maar liefst 130 dB.

AGC geluidswerend glas kan gecombineerd worden met andere beglazingen, om zo functies aan de beglazing toe te voegen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zonwerend, thermisch isolerend, brandwerend en decoratief glas.
Voordelen Geluidswerend glas

AGC geluidswerende beglazing biedt optimale geluidsisolatie

Geluidswerend glas van AGC biedt de hoogste akoestische prestaties, superieure thermische isolatiewaarden en optimale veiligheid. Alle voordelen op een rij:
 • Maximale bescherming tegen omgevingslawaai.
 • Optimaal leef-, woon- en werkcomfort.
 • Gezonder binnenklimaat.
 • Akoestisch glas voorkomt gezondheidsproblemen door geluidsoverlast.
 • Gelaagd geluidswerend glas biedt ook optimale bescherming tegen vandalisme en inbraak.
 • De beglazing filtert 99% van de UV-straling.
 • Geluidsisolerend veiligheidsglas is letselveilig.
 • Thermobel (dubbel of triple) glas is thermisch isolerend.
 • Geluidswerende beglazing is zowel binnen als buiten toepasbaar.
 • Het complete gamma heeft het Cradle to Cradle certificaat.
Toepassingen Geluidswerend glas

Geluidswerend isolatieglas voor buiten en binnen

Geluidsisolerend glas leent zich in het bijzonder voor geluidsgevoelige woningen en gebouwen. Geluidswerend isolatieglas van AGC beschermt bewoners en gebruikers tegen geluidsoverlast en kan bovendien als buiten- én binnentoepassing worden gebruikt. Enkele voorbeelden zijn:

Buiten
 • Gevels
 • Deuren
 • Ramen
 • Borstweringen
 • Dakbeglazing
 • Overkappingen
Binnen
 • Deuren
 • Schuifpuien
 • Scheidingswanden
 • Wandbekleding
 • Vloerbeglazing
 • Plafondbeglazing

Tools Geluidswerend glas

Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Tools - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Prestaties geluidswerend glas

Productkiezer

Handig overzicht van de akoestische prestaties van ons glas
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Contact particulier
Advies nodig?