Thermobel HR++ glas

dé merknaam voor dubbel glas

HR++ glas bestaat uit twee bladen floatglas. Deze zijn met elkaar verbonden door middel van een metalen afstandhouder. Dit hoge rendement glas wordt door AGC geproduceerd onder de merknaam Thermobel. Al ons HR++ glas is milieuvriendelijk en volledig Cradle to Cradle gecertificeerd.

De functie

Minder warmte verliezen door uw ramen? De primaire functie van Thermobel is warmte-isolatie. Dit wordt bereikt doordat één van de glasbladen is voorzien van een dun laagje metaaloxiden. De hr coating van metaaloxiden heeft sterk isolerende eigenschappen en is tegelijkertijd heel transparant.

In de spouw zit een edelgas, bijvoorbeeld Argon gasvulling. Deze gasvulling verbetert het isolerend vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Ug-waarde, met nog eens zo'n 0,2 tot 0,3 W/(m2K). Dit is in tegenstelling tot normaal isolatieglas, waarbij de spouw enkel gevuld is met lucht.

Ter vergelijking: HR++ glas isoleert ongeveer 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas. Door uw beglazing te vervangen door HR++ glas of deze toe te passen in een nieuw gebouw, wordt er flink bespaard op de energierekening. Tot wel €260,- op jaarbasis.

Via ramen kan er veel warmte verloren gaan. Hierdoor ga je extra gebruik maken van de verwarming. Zonde van uw portemonnee en slecht voor het milieu. Vandaar dat dit soort glas een juiste keuze is. Warmte blijft behouden en daarnaast zorgt het ook voor aan aangename geluidsdemping. Het werk en woon comfort neemt zo sterk toe.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Eigenschappen HR++ glas

Warmte binnenhouden

Thermobel isolerend dubbel glas heeft niet alleen het vermogen om de warmte in de woonruimte te houden. Ook het warmteverlies naar buiten toe wordt zoveel mogelijk beperkt. Dit wordt bepaald door de warmtetransmissiecoëfficiënt (Ug). Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Het voordeel van dubbel glas is dat het veel beter isoleert dan enkel glas. AGC heeft twee super-isolerende beglazingen: Thermobel Top en Thermobel Advanced. Thermobel Top heeft een warmte-isolerend vermogen van 1.1 W/(m2K), Thermobel Advanced isoleert nog nét iets beter met een Ug-waarde van 1.0 W/(m2K).

Benieuwd welk type glas het best past bij uw situatie? Onze experts helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op. Samen vinden we het glas dat aansluit bij uw woning, gebouw of project.

Twee krachtpatsers

Of u kiest voor Thermobel Top of voor Thermobel Advanced HR++ dubbel glas, het zijn beiden uitstekende beglazingen voor uw woning.
Het huis blijft warmer en geluid wordt beter buiten gehouden.
Selecteer:
Thermobel Top
Thermobel Advanced HR ++
Voordelen HR++ glas - Thermobel Top

Thermobel Top:

  • Beschermt tegen de kou, dankzij een Ug-waarde van 1.1 W/(m2K)
  • Laat veel daglicht binnen, dankzij de zeer hoge lichttransmissie (LTA) tot 84%
  • En veel zonnewarmte door een zontoetredingsfactor (ZTA) tot 67%
  • Laat u profiteren van de gratis binnenkomende zonne-energie en helpt u de verwarmingsbehoeften te beperken, dankzij een zontoetredingsfactor van 64%
  • Standaard beschikbaar in 4, 5, 6, 8 en 10 mm (andere diktes op aanvraag) en in gelaagd glas
Voordelen HR++ glas - Thermobel Top tabel
Voordelen HR++ glas - Thermobel Advanced

Thermobel Advanced:

  • Voor een verbeterde warmte-isolatie van 1.0 W/(m2K)
  • Een hoge lichttransmissie (LTA) tot 79%
  • Én een hoge zontoetredingsfactor tot 59%
  • Standaard beschikbaar in 4, 6, 8 en 10 mm (andere diktes op aanvraag) en in gelaagd glas
Voordelen HR++ glas - Thermobel Advanced tabel
Toepassingen HR++ glas

Toepassingen HR++ glas

Thermobel dubbel HR++ glas is met name geschikt voor woningen: nieuwbouw en renovatie, traditioneel huis of passief-huis-project.

Door voor uw renovatie- of bouwproject te kiezen voor Thermobel isolerend glas, combineert u energieprestatie met respect voor het milieu. Thermobel is het eerste en enige isolerende glassoort dat het “Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze” milieulabel heeft.

Gaat u kozijnen vervangen? Kijk dan dus naar HR++ glas of triple glas. Kies voor duurzaam en bespaar.

Voor verdere informatie en advies betreft HR++ glas kunt u contact opnemen of één van onze glashandels bezoeken. Wij zijn actief in heel Nederland

Tools HR++ glas

HR++ glas Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
HR++ glas Tools - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
HR++ glas Tools - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is HR++ glas?

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten en een spouw. De ruimte tussen het glas is gevuld met edelgas (milieuvriendelijk). Dit zorgt ervoor dat de kou van buiten niet doorgegeven kan worden naar binnen. En andersom de warmte van binnen niet naar buiten verdwijnt.

Daarnaast is het glas voorzien van een metaalcoating die zonlicht doorlaat, maar warmte in de ruimte terugkaatst.

Toepassen in bestaande kozijnen?

HR++ glas kan bijna altijd in bestaande kozijnen geplaatst worden.

Kan ik subsidie krijgen voor het plaatsen van HR++ glas?

In Nederland is er een subsidieregeling voor HR isolatieglas. Wanneer u naast uw ramen ook een ander deel van uw huis isoleert, kunt u zo’n 20% van de kosten terugkrijgen.

Om subsidie te krijgen moet u twee isolatiemaatregelen nemen. Zo kunt u nieuwe ramen combineren met de isolatie van uw vloer, buitenmuren, dak etc. Ook is het mogelijk om één isolatiemaatregel te combineren met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting.

Is HR++ glas geluidswerend?

Dit type glas heeft een geluidswerkende werking. Het is daarom één van de beste type beglazing wanneer het aankomt op het reduceren van geluid.

Verschil tussen HR++ en HR+ glas?

De voordelen van HR++ ten opzichte van HR+ glas is de hogere isolatiewaarde. Op dit gebied is het glas simpel gezegd beter. U zult dus per jaar meer sparen op uw energierekening.

Daar staat tegenover dat HR++ wel wat duurder uitvalt, gezien het beter presteert. De keuze voor het type glas is dus geheel afhankelijk van uw wensen en het budget. Onze experts helpen graag om de juiste keuze te maken voor uw situatie.

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
HR++ glas - Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
HR++ glas - Contact particulier
Advies nodig?