BlackJack, Amsterdam

BlackJack maakt onderdeel uit van een aantrekkelijk stuk Amsterdam; Buiksloterham. Architect Dirk Jan van Wieringhen Borski van BNB architecten: “Ons uitgangspunt voor het ontwerp van BlackJack was vooral: ‘Hoe zouden we zélf het liefst wonen?’. Dit resulteerde in maximale inzet van glas en zo groot mogelijke balkons, waardoor er hele mooie lichte appartementen ontstaan.

Passend bij deze tijd ontwierpen we een heel flexibel gebouw, bestaande uit segmenten van telkens 50 m² die aan elkaar geschakeld kunnen worden en die casco worden opgeleverd, zodat de indeling helemaal zelf in te delen is.” De onderste lagen van het gebouw zijn bestemd voor werken en ondernemen, dit wordt gecombineerd met wonen in de lagen erboven.

Contact AGC

Mark Spijker
Mark Spijker
Technisch Advies Service
Uitdaging BlackJack Amsterdam

Uitdaging BlackJack Amsterdam

Carla van Veghel van glashandel AGC: “Die combinatie van wonen en werken is ook voor de keuze van de beglazing van belang. Zo vraagt een kantoorpand om andere prestaties van glas dan een woning. We zijn gegaan voor een combinatie van het sterk isolerende glas Thermobel Advanced en het zonwerende Thermobel Energy N.

Thermobel Advanced is het perfecte glas voor de optimale energiehuishouding van een woonruimte. Het combineert een goede thermische isolatie met een hoge lichttransmissie en een goede zontoetredingsfactor. Thermobel Energy N is op zijn beurt zonwerend en warmte-isolerend. Voor dit project de perfecte combinatie.”

Kenmerken

Kenmerken

  • Aantal m2 glas: 4.800
  • Hoogte gebouw: 45 meter;
  • Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
  • Architectenbureau: BO6 Architecten, Amsterdam en BNB Architecten, Amsterdam
  • Quote van de architect: ‘Hoe zouden we zélf het liefst wonen?’
  • Gevelbouwer: Rollecate Groep, Staphorst
  • Oplevering: 2015

Contact AGC

Mark Spijker
Mark Spijker
Technisch Advies Service