Couperus

De gevel van Couperus wordt gevormd door een hoge woontoren van ruim zeventig meter en drie appartementenblokken. Tussen de blokken in bevinden zich gezellige binnenplaatsen. In totaal zijn er 294 woningen gerealiseerd waarbij de woningtypes variëren van mooie starterswoningen tot luxe penthouses. Boven de plint van de toren is een citaat van een gedicht van Louis Couperus in meters hoge door baksteen gevormde letters rondom het gebouw gerealiseerd.

Contact AGC

Mark Spijker
Mark Spijker
Technisch Advies Service
Uitdaging Couperus

Uitdaging Couperus

Duurzaamheid is een centraal thema in Couperus, wat zich uiteraard ook naar de beglazing vertaald.

In het complex is ruim 7.500 m2 isolerende beglazing Thermobel Top 1.0 toegepast met een z.g. Warm Edge afstandhouder. Deze kunststof afstandhouder heeft een betere thermische geleiding dan de traditionele afstandhouders. De afstandhouder doorbreekt daardoor de koudebrug aan de randen, waardoor het warmteverlies langs de omtrek van de beglazing aanzienlijk afneemt. In combinatie met de Thermobel Top 1.0 (U-waarde 1.0 W/(m2.K) leidt de totale beglazing tot een aangenaam woonklimaat.

Daar waar zonwerende beglazing vereist was, is gebruik gemaakt van Thermobel Stopray Vision 50, die ook een U-waarde van 1.0 W/(m2.K) heeft.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw project? Neem contact op of kom langs bij één van onze glashandels.

Glas gebruikt

Glas gebruikt

  • Aantal m2 glas: 7.500 m2;
  • Hoogte gebouw: 70 meter;
  • Opdrachtgever: Stichting Woonformatie, Ypenburg, Den Haag;
  • Architectenbureau: Architekten Cie, Amsterdam;
  • Gevelbouwer: De Groot & Visser, Gorinchem;
  • Oplevering: 2013;

Contact AGC

Mark Spijker
Mark Spijker
Technisch Advies Service