Megabioscoop

Transparant & gesloten

Het is één van de grootste bioscopen van Nederland: de nieuwe megabioscoop Kinepolis aan de Centrum boulevard in Utrecht. Anders dan bij vele andere bioscopen, zien we dat het gebouw zich kenmerkt door de toepassing van grote ruiten in de gevel. “Transparant waar mogelijk, gesloten waar nodig”, vormde het uitgangspunt. Het geeft de bezoekers van het gebouw een optimale theatrale beleving en het maakt het pand aantrekkelijk en uitnodigend voor de omgeving.

Contact AGC

Koen Verschuuren
Koen Verschuuren | Projectadvies
Senior Accountmanager
Sterk verbindende functie

Sterk verbindende functie

AGC Glass leverde in totaal 1.695 m2 beglazing voor het realiseren van het project. Tim Merewood van J.M. van Delft gevelbouwers: “Het meeste kenmerkende aan de gevel zijn de grote ruiten, van ca. 8 tot 13 m2 per ruit. Daarbij vind ik zelf het kleurenspel ook erg mooi; de gouden beplating in combinatie met de donkere beglazing. Het maakt het een in het oog springend gebouw.” Het gebouw heeft een sterk verbindende functie met op de begane grond, naast de entree een ruime Foodcourt, die zowel vanuit de Centrumboulevard als vanuit de bioscoop te betreden is. En er is een directe verbinding met de Jaarbeurs, die voor congressen en evenementen gebruik kan maken van een deel van de bioscoopvoorzieningen.

Het meeste kenmerkende aan de gevel zijn de grote ruiten, van circa 8 tot 13 m2 per ruit.
Clearlite, helder glas

Clearlite, helder glas

Koen Verschuuren, projectleider AGC Glass: “We zijn erg trots dat we, na het Kinepolis project in Breda, weer mochten meewerken aan de tot standkoming van dit prachtige gebouw. Aangezien we grote ruiten hebben toegepast, zijn er ook behoorlijk dikke glassamenstellingen gebruikt. Om toch optimale transparantie te garanderen, hebben we AGC Clearlite toegepast. Dat voorkomt dat het glas door de gelaagdheid een donkerdere uitstraling krijgt.”

Wij helpen ook graag bij uw project. Benieuwd wat wij kunnen betekenen? Neem contact op of kom langs bij één van onze glashandels.
Glas gebruikt

Glas gebruikt

Betrokkenen

Opdrachtgever
Opdrachtgever
Kinepolis Group Gent
Ontwerp
Ontwerp
Snelder Architecten, Bussum
Glasproducent
Glasproducent
AGC Interpane
Aannemer
Aannemer
Aannemers STRABAG - Züblin & Van Laere
Gevelbouwer
Gevelbouwer
J.M. van Delft BV

Contact AGC

Koen Verschuuren
Koen Verschuuren | Projectadvies
Senior Accountmanager