Royal Agio

Cigars sinds 1904

Royal Agio Cigars is een familiebedrijf in Duizel, opgestart in 1904. Vele jaren, ontwikkelingen en vier generaties verder, ontstond de wens om de kantoor- en productielocatie in Agio Cigars aan te pakken. Zodanig dat de oude én nieuwe generatie er zich qua emotie in konden vinden. Het resultaat: een complete renovatie van het bestaande kantoorgebouw tot nieuw hoofdkantoor, in combinatie met de bouw van compleet nieuwe productiehallen. De duurzaamheidsambities lagen hoog: het pand is bekroond met de hoogst haalbare BREEAM score: ‘outstanding’.

Contact AGC

Koen Verschuuren
Koen Verschuuren | Projectadvies
Senior Accountmanager
Verloop van het project

Verloop van het project

AGC Glass leverde in totaal 1150 m2 beglazing voor het realiseren van het project. Paul Goltstein, architect Bo.2: “We hebben de gevel van het pand ontworpen vanuit een optimale verhouding tussen open en gesloten. Helderheid is immers ook één van de kernwaarden die Agio Cigars ons meegegeven heeft. Van buiten naar binnen oogt de gevel transparant, terwijl men van binnen naar buiten toch geborgenheid ervaart. Ook het interieur van het gebouw wilden we zo open mogelijk houden. Zo hebben we veel transparante binnenwanden toegepast. Het zorgt voor een optimaal werkklimaat: de isolerende beglazing biedt heel veel rust en stilte. Verder staat alles met elkaar in verbinding. Productie en kantoor worden gekoppeld door de centraal gelegen sociale voorzieningen.” Glashandel AGC paste Thermobel Top isolatieglas toe in diverse varianten.
BREEAM outstanding

BREEAM outstanding

Paul Goltstein: “Agio Cigars hecht erg aan duurzaamheid, ze willen de kennis en liefde voor het product ook richting toekomstige generaties doorgeven. We hebben de duurzaamheidslat in het project dan ook hoog gelegd. Zo is er gewerkt met materialen die zo weinig mogelijk milieubelastend zijn en is het oude hoofdkantoor qua constructie voor 99% hergebruikt. Ook de delen van de gesloopte fabriek zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Verder is er goed nagedacht over optimale luchtverversing, temperatuurregeling en voldoende lichtopbrengst met zo weinig mogelijk energieverbruik.” In dit opzicht past de het Thermobel Top-glas ook erg goed; kenmerkend is de uitstekende thermische isolatie, waarbij oververhitting wordt tegengegaan en de warmte in de winter juist binnen wordt gehouden. Paul: “Het resultaat van al deze investeringen in duurzaamheid is een nagenoeg CO² neutraal gebouw, perfect ingepast in zijn natuurlijke omgeving, met een geweldig werkklimaat. We zijn erg trots op de toekenning van de hoogst haalbare BREEAM schore: ‘outstanding’.”
Glas gebruikt

Glas gebruikt

Betrokkenen

Opdrachtgever
Opdrachtgever
Agio Cigars, Duizel
Ontwerp
Ontwerp
Bo.2 architectuur en stedenbouw bv Vught
Glasproducent
Glasproducent
AGC Glass Nederland
Aannemer
Aannemer
Remmers Bouwgroep, Tilburg
Gevelbouwer
Gevelbouwer
VPG, Nieuwkuijk

Contact AGC

Koen Verschuuren
Koen Verschuuren | Projectadvies
Senior Accountmanager