Monumentenglas

“Glas van vroeger kwaliteit van nu”

U ziet ze wel eens: die prachtige monumentale panden, historische gebouwen en idyllische woningen. De architectonische uitstraling die karakteristiek is voor een bepaalde bouwperiode maakt het niet eenvoudig om de prestatie-eisen van nu te behalen. Dit zorgt voor het volgende vraagstuk: Hoe nieuwe materialen gebruiken én het oude karakter behouden? Met het monumentenglas van AGC Nederland is dit mogelijk.

Het oorspronkelijke glas is vaak voorzien van een typische uitstraling die refereert aan een productiewijze van glas in een bepaalde periode. Dit glas voldoet alleen niet meer aan de eisen van nu als het gaat om isolatie, geluidwering en inbraakwering.

Classico glas van AGC

Classico monumentaal glas is dun isolatieglas, hierdoor kan het geplaatst worden in bestaande kozijnen. De historische uitstraling van het monumentale pand blijft zo behouden. Volgens de regels van gemeenten kan dit ook een verplichting zijn. Classico glas heeft het karakter van vroeger met de prestatie-eisen van modern glas. Zo beleeft u meer wooncomfort en vallen de stookkosten lager uit. Genoeg redenen om te kiezen voor Classico.

Benieuwd welk type glas het best bij uw monumentale pand past? Onze experts helpen u graag verder. Neem gerust contact met ons op. Samen vinden we het glas dat aansluit bij de stijl én productiewijze van de desbetreffende periode.

Advies en bestellen

AGC heeft 19 glashandels in Nederland, wij zijn er voor de kleine zelfstandigen tot de grote bouwbedrijven. Onze experts staan klaar om u te voorzien van passend advies, we hebben altijd het juiste glas voor uw vraagstuk. Bij ons bent u aan het juiste adres.

Bij AGC kunt u als bedrijf het monumenten glas ook online bestellen. Zo heeft u altijd snel en eenvoudig uw glas en glasbenodigdheden in huis. U kunt zich online aanmelden als nieuwe klant, waarna u een account ontvangt voor het bestel portaal. Stel gerust uw vragen aan onze experts, we adviseren u graag.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Monumentenglas - Eigenschappen monumentaal glas

Eigenschappen monumentaal glas

De karakteristieke vervormingen in glas

In de geschiedenis zijn er diverse stijlperiodes langsgekomen betreft glasproductie. Classico is onderverdeeld naar deze stijlperiodes. Voor 1960 werd glas getrokken en voor 1920 werd het zelfs met de mond geblazen. De vervormingen en kleine oneffenheden die uit deze productiewijzen voortkwamen, zorgden voor een spel van licht en reflectie.

Deze lichte onregelmatigheden, door het getrokken of het geblazen glas, zijn dus karakteristiek voor oude gebouwen en monumentale panden. Ons monumentenglas heeft de uitstraling van oud glas én de prestatie-eisen van vandaag. Classico is verkrijgbaar in drie uitvoeringen:

Ambachtelijk
Deze uitvoering lijkt sterk op de wijze van produceren van glas vóór 1920.

Klassiek
Deze uitvoering is gelijk aan glas dat werd geproduceerd in de periode 1920 - 1960.

Modern
Deze uitvoering is vergelijkbaar met glas dat vanaf 1960 werd geproduceerd.

Afhankelijk van de samenstelling is een U-waarde van maar liefst 1,4 W/(m2.K) te behalen, met een totale glasdikte van slechts 12 mm. De U-waarde wordt ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt genoemd en geeft aan hoeveel warmte er door het glas verloren gaat.

Kortom, Classico is ultra dun isolatieglas van hoogstaande kwaliteit. Ook nog eens verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Graag zoeken wij samen naar de meest passende oplossing voor uw monument.

Duurzaam glas

Om monumenten toekomstbestendig en betaalbaar te houden is het belangrijk om duurzaam glas toe te passen. Onze monumentale beglazing heeft een hoge isolatiewaarde waardoor energiekosten aanzienlijk verlaagd worden. Ook geluid wordt beter gedempt, wat zorgt voor meer comfort.

Vanzelfsprekend worden de levensduur van uw ramen en kozijnen niet verkort bij het plaatsen van monumentaal glas. Onze glasexperts gaan altijd zorgvuldig te werk.

Voordelen monumentaal glas

Voordelen monumentenglas

“Glas van vroeger kwaliteit van nu”
AGC biedt met Classico:
  • een breed gamma aan monumentale oplossingen;
  • glas met een karakteristieke uitstraling, passend bij de bouwperiode;
  • glasoplossingen in diktes van 3 tot 12 mm;
  • een isolatiewaarde tussen 5,8 en 1,4 W/(m2.K);
  • een goede geluidwering;
  • korte levertijden.
Alle Classico beglazingen worden onder CE Markering geleverd.
Toepassingen monumentaal glas

Toepassingen monumentenglas

Voor elk restauratie- of renovatievraagstuk
Glashandel AGC heeft voor elk restauratie- of renovatievraagstuk een passende glassoort in het assortiment.

Variërend van 3 mm dik enkel glas, met een maximaal haalbare U-waarde van 3,5 W/(m2.K), tot 12 mm. dubbelglas met een U-waarde van maar liefst 1,4 W/(m2.K).

Daarnaast zijn nog vele combinaties met andere soorten glas van AGC mogelijk, om bijvoorbeeld aan een geluidwerende of veiligheidseis te voldoen. Met bijvoorbeeld slechts 9,5 mm glasdikte is een weerstandsklasse 2 haalbaar om een inbraakwerendheidseis P4A te behalen. Is plaatsing ingewikkeld? Met moderne kitsoorten is een traditionele montage mogelijk.

Dunne glassponningen

Vaak zijn monumentale panden voorzien van ouderwetse dunne glassponningen. Deze dunne glassponningen dienen in veel gevallen, volgens de regels van de Gemeente, te worden behouden. Hiermee blijft namelijk het historische uiterlijk van het pand in stand. AGC zorgt ervoor dat het authentieke aanzicht van de kozijnen en sponningen behouden blijven. Wij leveren speciaal monumentenglas: authentiek ogend glas in een nieuw jasje. Ons speciale monumentenglas wordt goedgekeurd door de welstandscommissie van de Gemeente.

Behoud de authentieke uitstraling van een monumentaal gebouw of historisch pand met onze beglazing. Wij leveren glas op maat, dat geheel aansluit bij uw wensen. Bij AGC kunt u direct monumentenglas bestellen of contact opnemen voor meer informatie. Kies bovenstaand uw optie.

Tools monumenten glas

Monumentenglas - Tools - www.yourglass.com

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Monumentenglas - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Monumentenglas - AGC Besparingsapp

AGC Besparingsapp

Energiebesparing eenvoudig berekenen met deze tool.
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Monumentenglas - Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Monumentenglas - Contact particulier
Advies nodig?