Datum: 13 juni 2017

Acoustics in your pocket!

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe app waarmee de gebruiker, afhankelijk van de geluidslast, kan bepalen welke geluidsisolerende beglazing het meest geschikt is. De ‘Acoustics App’ kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en via Google Play.

Beleef een perfecte geluidservaring
Geluidswerend glas biedt tal van mogelijkheden om ons tegen lawaai te beschermen, maar het valt niet altijd mee om de juiste keuze te maken. In de ‘Acoustics App’ kiest de gebruiker één van de bronnen van geluidsoverlast (bijv. hondengeblaf, stadsverkeer…) om met ‘open raam’ naar te luisteren. Vervolgens kan hij het ‘raam sluiten’ … en een type beglazing kiezen. Er worden 9 samenstellingen voorgesteld, variërend van enkele tot drievoudige geluidsisolerende beglazing. Zo kan de gebruiker, via zijn mobiele telefoon of tablet, het niveau van geluidsisolatie van de voorgestelde beglazing ervaren en vergelijken. Voor elke samenstelling levert de applicatie bovendien een uitgebreid overzicht met de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, veiligheid en warmte-isolatie; dit overzicht kan vervolgens naar een willekeurig e-mailadres worden verzonden.

Ook heeft de app een geluidsmeter, waarmee het geluidsniveau van de omgeving in decibellen kan worden gemeten. In de sectie “Discover” kan de gebruiker wat basisinformatie over geluid, geluidsisolatie en geluidsisolerende beglazingen vinden.

Gratis download
De ‘Acoustics App’ kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en via Google Play. De gebruiksvriendelijke en ludieke app moet wel eerst op elk apparaat worden gekalibreerd om onder de beste voorwaarden te worden gebruikt. Hiertoe hoeven slechts enkele, simpele stappen gevolgd te worden, die bij de start van de applicatie genoemd worden (Settings).

Download voor IOS
Download voor Android

Acoustic App by AGC; our range of acoustic glass products fits right in your pocket!

Contact AGC

Marcel Cromzigt | Projectadvies
International Building Projects Manager

Lees ook:

  • Datum: 13-06-2017
    Cradle to Cradle aangescherpt
    Cradle to Cradle aangescherpt Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft de ‘spelregels’ voor het verkrijgen van een certificaat aangescherpt. Goed nieuws, want dat geeft het certificaat nog méér...
  • Datum: 13-06-2017
    Geluid en glas
    Geluid en glas In welke mate is mijn dubbel glas geluidwerend? Ik heb een geluidwerend-eis van 37 db, welke samenstelling heb ik dan nodig? U vindt het in de AGC...