AGC glas op Expo Milano

Glas voor energiebeheersing
Het algemene thema van de Expo is voeding. Om daarop in te spelen, heeft het paviljoen de symbolische vorm van een traditionele, langgerekte Belgische hoeve. Hier is de gevel bekleed met gecoat glas (Stopray Smart), dat zowel de zonnewarmte weert als thermisch isoleert. Het dak bestaat uit fotovoltaïsch gelaagd glas van het type BIPV, dat licht filtert en het paviljoen voorziet van elektriciteit. Dit glas bevat ofwel kristallijne fotovoltaïsche cellen (SunEwat XL beglazing) of een energieproducerende organische film. Dit laatste product is momenteel in ontwikkeling en is een gezamenlijke realisatie van AGC Glass Europe en Heliatek.

AGC glas op Expo Milano - slide 1
AGC glas op Expo Milano - slide 2
AGC glas op Expo Milano - slide 3
AGC glas op Expo Milano - slide 4
AGC glas op Expo Milano - slide 5
AGC glas op Expo Milano - slide 6
AGC glas op Expo Milano - slide 7
AGC glas op Expo Milano - slide 8
AGC glas op Expo Milano - slide 9
AGC glas op Expo Milano - slide 10
AGC glas op Expo Milano - slide 11

Glas voor design en gezondheid
Vanaf de hoeve leidt de weg van de toekomst, met zeer originele lichtanimatie, naar een ondergrondse ruimte die in het teken van oplossingen voor onze voeding van morgen staat. De monumentale trap die de bezoeker weer naar boven brengt, baadt in zenitlicht en wordt omzoomd door een leuning van extra-blank gelaagd glas (Planibel Clearvision). Dit glas levert uitstekende prestaties op het vlak van lichttransmissie en kleurweergave. Hetzelfde extra-dun gelaagd glas, dit keer met een witte ondoorzichtige film, werd voor de treden gebruikt.

De bezoeker komt dan in het tweede deel van het paviljoen. Het symboliseert, op schaal, een ideale stedenbouwkundige organisatie van de toekomst, met een centrum en randwijken die gescheiden worden door groene ingangen, die de stad meteen zuurstof geven. De bezoeker staat in het midden van deze stad, de ruimte van de Belgische smaken, in een atrium met een geodetische koepel die half om half uit fotovoltaïsch glas (SunEwat XL) en zonwerend glas (Stopray Smart) bestaat. Dit laatste is ook te vinden in het dak en de gevel van de kleine houten paviljoenen die voor de wijken staan. Het atrium tot slot huisvest een ruimte van culinaire ontdekkingen met wanden van blank antibacterieel glas (Planibel AB) of witgelakt antibacterieel glas (Lacobel AB), dat 99,9% van de bacteriën op zijn oppervlak kan elimineren.

Zo toont AGC Glass Europe dat haar geavanceerde glasoplossingen een belangrijke bijdrage leveren aan duurzame en vernieuwende architectuur.

Expo Milano 2015 loopt van 1 mei tot 31 oktober 2015 met als thema “Voedsel voor de Planeet, Energie voor het Leven”: www.expo2015.org.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 21-06-2024
    Zomervakantie planning 2024
    Zomervakantie rooster 2024: Onze vestigingen zullen in de zomervakantie gedeeltelijk gesloten zijn. Via onderstaande link bekijkt u het volledige overzicht. Bekijk hier het overzicht
  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...