In 5 stappen uw bestek

Er kunnen veel functies en eigenschappen aan glas worden toegevoegd, dat maakt het zo’n indrukwekkend en veelzijdig materiaal. Hierdoor zijn er duizenden verschillende samenstellingen te creëren.

AGC heeft zo’n 80% opgenomen in een bestekservice, waardoor u voor het merendeel zelf uw glasbestek kunt maken.

De bouw van de applicatie was niet eenvoudig, maar samen met Zeeboer uit Vaassen, een specialist in het bouwen van systeemspecificaties voor de bouw, is het gelukt! Met name de veelzijdigheid en de vele combinatiemogelijkheden van glas maakte het een uitdagend project.

In 5 stappen het bestek
Het doel was om een gebruiksvriendelijke tool te bouwen en naar onze mening is dit zeer geslaagd. Het grootste voordeel is dat iemand met vrijwel geen glaskennis via enkele vragen tot een serieus bestek kan komen.

En de snelheid natuurlijk. In 6 muisklikken heeft u uw bestek, welke u kunt downloaden in een SUF, OSF of Word-bestand.

Drie typen bestekken
Bij de bouw is uitgegaan van verschillende gebruikers, zoals architecten en bestekschrijvers, met elk een ander niveau aan productkennis. Dus afhankelijk van uw kennis over glas, kunt u kiezen uit:

Referentiebestekken
Deze bestekken zijn voor het grootste deel al ingevuld, waarbij een referentiewaarde is gebruikt, bijvoorbeeld een glasdikte of glassamenstelling. Een specialist moet hierbij nog wel controleren of de referentiewaarde voldoet aan alle geldende eisen en normen in de toegepaste omgeving.

Optiebestekken
De optiebestekken zijn deels ingevuld en deels nog vrij in te vullen, bijvoorbeeld een bepaalde veiligheidsklasse van inbraakwerend -, explosiewerend – of kogelwerend glas.

OPEN bestekken
De OPEN bestekteksten zijn volledig handmatig in te vullen en bestemd voor professionele bestekschrijvers. Er is geen controle op de ingevulde waarden en daarom moet ook hier een specialist controleren of het bestek voldoet aan alle geldende eisen en normen in de toegepaste omgeving.

Daarvoor kunt u natuurlijk bij ons terecht en helpen wij u graag bij het maken van een goed bestek die voldoet aan de norm- en regelgeving.

Klik hier voor de tool

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...