Nieuwe service voor architecten: Coating on Demand

Coating on Demand (CoD), de nieuwe service van AGC, stelt architecten in staat om unieke glasproducten te ontwikkelen die exact op hun ontwerpeisen zijn toegesneden en los van de standaard productenreeks worden vervaardigd. De service wordt mogelijk gemaakt dankzij de door AGC toegaste software voor virtual prototyping, waarmee een levensechte weergave van gecoat glas in de toegepaste omgeving en onder diverse klimaatomstandigheden wordt gerealiseerd op basis van alle fysische parameters van de beglazing.

Direct video bekijken.

De technische specificaties en optische eigenschappen worden afzonderlijk gedefinieerd. Architecten kunnen ongestoord experimenteren, spelen met lichtdoorlaat, weerkaatsing en kleuren om uiteindelijk uit te komen op de perfecte configuratie voor hun project. Zodra alle technische eigenschappen en esthetische kenmerken zijn geselecteerd, wordt er een haalbaarheidscontrole uitgevoerd, op basis waarvan de configuratie wordt geoptimaliseerd. Dit alles gebeurt gedurende een eendaagse sessie bij AGC Interpane in Plattling, Duitsland. De eerste daadwerkelijke glasmonsters worden vervolgens diezelfde middag nog vervaardigd.

Behalve coatings op maat biedt CoD nog een ander belangrijk voordeel: de tijd die architecten kwijt zijn om een echt nieuw product te definiëren, is slechts één dag. Het eindresultaat is een uniek product dat de architect kan verwerken in een iconisch ontwerp, want één ding is zeker: AGC Interpane zal dezelfde configuratie in geen enkel ander gebouw waar ook ter wereld toepassen.

“Gebouwen met gevels van glas gecreëerd met Coating on Demand zijn net als auto’s die zijn behandeld met een unieke lakkleur die voor niemand anders ter wereld beschikbaar is. Onze service is gericht op ambitieuze projecten van ‘s werelds toonaangevende architectenbureau’s, op maat gemaakt door AGC”, aldus Gregor Ranner, algemeen directeur van Interpane Plattling en Lauenförde.

Contact AGC

Moujehed Neffoussi | Projectadviseur IBP
International Building Projects Manager

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...