Datum: 13 juni 2017

Cradle to Cradle aangescherpt

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft de ‘spelregels’ voor het verkrijgen van een certificaat aangescherpt. Goed nieuws, want dat geeft het certificaat nog méér waarde.

Deze verzwaarde regels (versie 3.1) gelden voor nieuwe aanvragen én voor verlengingsaanvragen van certificaten waarvan de geldigheid is verlopen. De verlenging wordt conform de nieuwe richtlijnen beoordeeld, zoals in het geval van onze certificaten voor float-, gecoat -, gelaagd – en decoratief glas.

De grootste veranderingen zijn in de programma’s ‘Material Health’ en ‘Renewable Energy’, maar er zijn ook wijzigingen in de andere drie topics; Material Reutilization, Water Stewardship en Social Fairness.

Conform deze nieuwe certificeringsvoorwaarden heeft AGC verlengingen voor al haar certificaten behaald. Daarnaast zijn de nieuwe producten van AGC aan de certificaten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het kortgeleden gelanceerde Planibel Clearsight.

AGC Persbericht Cradle to Cradle

Contact AGC

Marcel Cromzigt | Projectadvies
International Building Projects Manager

Lees ook:

  • Datum: 27-06-2018
    Duurzaamheidsverslag 2018
    1 ton CO2 zorgt voor 10 ton besparing AGC recyclet 98% van al haar afval. Van 1998 tot 2017 verminderde AGC haar waterverbruik met 73%. En nog eens 73% van...
  • Datum: 01-05-2018
    AGC Online Store
    Alle producten voor het plaatsen van decoratief glas met slechts één muisklik online bestellen? AGC Glass Europe maakt het mogelijk! In onze online store vindt u alles wat u nodig...