Cradle to Cradle aangescherpt

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft de ‘spelregels’ voor het verkrijgen van een certificaat aangescherpt. Goed nieuws, want dat geeft het certificaat nog méér waarde.

Deze verzwaarde regels (versie 3.1) gelden voor nieuwe aanvragen én voor verlengingsaanvragen van certificaten waarvan de geldigheid is verlopen. De verlenging wordt conform de nieuwe richtlijnen beoordeeld, zoals in het geval van onze certificaten voor float-, gecoat -, gelaagd – en decoratief glas.

De grootste veranderingen zijn in de programma’s ‘Material Health’ en ‘Renewable Energy’, maar er zijn ook wijzigingen in de andere drie topics; Material Reutilization, Water Stewardship en Social Fairness.

Conform deze nieuwe certificeringsvoorwaarden heeft AGC verlengingen voor al haar certificaten behaald. Daarnaast zijn de nieuwe producten van AGC aan de certificaten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld het kortgeleden gelanceerde Planibel Clearsight.

AGC Persbericht Cradle to Cradle

Lees ook:

  • Datum: 21-06-2024
    Zomervakantie planning 2024
    Zomervakantie rooster 2024: Onze vestigingen zullen in de zomervakantie gedeeltelijk gesloten zijn. Via onderstaande link bekijkt u het volledige overzicht. Bekijk hier het overzicht
  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...