Cradle to Cradle Gold-certificaat voor figuurglas van AGC

In januari van dit jaar behaalde AGC Glass Europe als eerste glasfabrikant het Gold-certificaat van Cradle to Cradle CertifiedTM* voor zijn gamma figuurglas. De succesvolle afsluiting van dit certificeringsproces, dat al in 2010 startte, maakt van AGC de enige fabrikant die zo’n uitgebreide portefeuille met Cradle to Cradle gecertificeerde producten kan aanbieden. Niet minder dan 6 productgamma’s zijn inmiddels door Cradle to Cradle CertifiedTM gecertificeerd!

Grootste portefeuille van gecertificeerde producten

AGC behaalde al een Silver-certificaat van Cradle to Cradle CertifiedTM voor zijn floatglas en zijn glas met magnetroncoating, en een Bronze-certificaat voor zijn gamma decoratieve producten (Mirox MNGE, Lacobel, Matelac, Lacobel T, Matelac T en Matelux), zijn gelaagd glas (Stratobel en Stratophone) en zijn isolerende beglazingen (Thermobel en iplus/ipasol).

Het certificeringsprogramma van Cradle to Cradle CertifiedTM beoordeelt de algemene duurzaamheid van producten tijdens hun volledige levenscyclus. De figuurglasproducten van AGC (Imagin, Imagin Sandblasted, Imagin Wired en Oltreluce) kregen een Platinum-certificaat voor Material Health en een Gold-certificaat voor de vijf andere criteria waarmee bij deze certificering rekening wordt gehouden.

Deze nieuwe certificering is de nieuwste stap in het beleid dat AGC op het vlak van duurzame ontwikkeling voert om de milieuprestaties van zijn producten en zijn productievestiging permanent te verbeteren.

Cradle to Cradle Gold-certificaat voor figuurglas van AGC

* Cradle to Cradle CertifiedTM is een exclusief keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Vihrea Kozijn - Header
    Datum: 20-09-2021
    Vihrea Kozijn
    8 marktleiders creëren ’t meest duurzame kozijn: Kit van Soudal, lijm van Frencken, het ventilatierooster van Duco, het hout van Finti, geverfd met Sikkens en beglaasd met glas van AGC....