1 ton CO2 zorgt voor 10 ton besparing

AGC recyclet 98% van al haar afval. Van 1998 tot 2017 verminderde AGC haar waterverbruik met 73%. En nog eens 73% van alle grondstoffen vervoerde AGC per schip of trein, dat maakt ongeveer 51.100 vrachtwagens minder per jaar op de weg. Enkele resultaten uit het zojuist verschenen indrukwekkende milieurapport 2018.

Ons duurzaamheidsverslag staat nu online op http://www.agc-glass.eu/nl/duurzaamheid. Het beslaat de resultaten op milieuvlak van AGC Glass Europe, actief met twee divisies (de divisie Building & Industrial Glass en de divisie Automotive). Deze resultaten zijn te danken aan de voortdurende inzet van alle vestigingen van de groep om duurzamere productiemethodes te hanteren en groenere producten en diensten aan te bieden!

Productie-activiteiten : onze milieuprestaties in een oogopslag

Energieproductie: De totale output van onze fotovoltaïsche installaties haalde 8.875 MWh in 2017.

Lucht: Op vergelijkbare basis, per ton verkocht glas, verminderde de rechtstreekse CO2-uitstoot sinds 2002 met 11%. In de specifieke stofuitstoot komt de verlaging sinds 1999 op zowat 64%.

Water: Van 1998 tot 2017, en op vergelijkbare basis, verminderden we ons waterverbruik met 73%.

Vaste afvalstoffen: Vandaag produceert de Groep ongeveer 240.000 ton vast afval per jaar. Daarvan wordt vrijwel 98% verder gerecycleerd of ter plaatse teruggewonnen door onze leveranciers of aannemers.

Transport: 73% van alle grondstoffen wordt per schip of trein vervoerd. Dat maakt ongeveer 51.100 vrachtwagens minder per jaar op de weg. In 2017 werd omzeggens 127.400 ton afgewerkte glasproducten met een combinatie van trein en vrachtwagen vervoerd, wat nog eens circa 6.370 vrachtwagens van de baan haalde.

Verpakking: Vandaag is bijna alle glasverpakking herbruikbaar. AGC Glass Europe haalt een zeer hoog cijfer in het hergebruiken van verpakking. Zo wordt in België 98% van de verpakking hergebruikt.

Recyclage: AGC Glass Europe recycleert ongeveer 1.000.000 ton glasgruis per jaar, een besparing van zo’n 150.000 ton basismateriaal en 300.000 ton CO2-uitstoot.

Cradle-to-Cradle aanpak voor duurzame producten

In januari van dit jaar behaalde AGC Glass Europe als eerste glasfabrikant het Gold-certificaat van Cradle to Cradle Certified™* voor zijn gamma figuurglas. De succesvolle afsluiting van dit certificeringsproces, dat al in 2010 startte, maakt van AGC de enige fabrikant die zo’n uitgebreide portefeuille met Cradle to Cradle gecertificeerde producten kan aanbieden. Niet minder dan 6 productgamma’s zijn inmiddels door Cradle to Cradle Certified™ gecertificeerd: float glas, glas met coatings, decoratief glass (lakglas, met zuur gematteerd glas, spiegels), gelaagd glas, isolatieglas and figuurglas. Het certificeringsprogramma van Cradle to Cradle Certified™ beoordeelt de algemene duurzaamheid van producten tijdens hun volledige levenscyclus, gaande van het maken van het product tot zijn bijdrage aan het milieu en de positieve economische en sociaal-maatschappelijke effecten.

Ontdek ons duurzaamheidsrapport nu op http://www.agc-glass.eu/nl/duurzaamheid

(*) Cradle to Cradle Certified™ is een exclusief keurmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...