Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring

Om een Energieprestatiecoëfficiënt van een nieuw gebouw of de Energie-Index van een bestaand gebouw te berekenen, maken EPA-adviseurs gebruik van forfaitaire rekenwaarden vanuit de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen en Gelijkwaardigheidsverklaringen. Het gaat hierbij om de gecontroleerde energieprestatie van een product of systeem dat de bouw- of installatiesector toepast, bijvoorbeeld CV-ketels, zonneboilers, kozijnen, glas, isolatiematerialen en warmtepompen.

EPA-adviseurs mogen alleen van deze forfaitaire rekenwaarden afwijken als er een gecontroleerde verklaring is van een specifiek product of systeem. AGC heeft twee gecontroleerde kwaliteitsverklaringen in de Databank Gecontroleerde Kwaliteitsverklaringen en Gelijkwaardigheidsverklaringen. Hierdoor kunnen de juiste, gunstige waarden van ons glas in de berekening worden opgenomen. Daarnaast kan de adviseur ook in een adviesrapport deze waarden eenvoudig opnemen.

Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 en ISSO 75.1 Thermobel: Thermobel Top, Thermobel Advanced, Thermobel Advanced 0.8, Thermobel Energy N en Thermobel TG Top, Thermobel TG AF Top en Thermobel TG LS. Zie ook tabel Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 en ISSO 75.1 Thermobel.

Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 en ISSO 75.1 Planibel en Stratobel: Planibel G, Planibel GfasT, Planibel GfasT Clearlite en Stratobel GFasT.
Zie ook tabel Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring ISSO 82.1 en ISSO 75.1 Planibel en Stratobel. Deze Planibel en Stratobel controle is speciaal uitgevoerd voor monumentaal glas, restauratie- en renovatieprojecten.

Meer informatie en de gehele database vindt u op de website van Bureau CRG.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...