Glas en BREEAM

BREEAM® staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is een vrijwillig creditsysteem om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. BREEAM is het meest gebruikte certificeringssysteem ter wereld en de inhoud verschilt per land.

BREEAM-NL toetst een gebouw op meer dan zestig onderdelen. Op basis van de punten die op elk onderdeel worden behaald, krijgt een gebouw een score van pass (één ster) tot outstanding (vijf sterren). Producten van AGC Glas kunnen direct en indirect een bijdrage leveren aan het behalen van credits.

Bijvoorbeeld in de klasse HEA01 daglichttoetreding. Glas laat van alle bouwmaterialen het meeste daglicht door de gevel. Licht komt ook het gebouw binnen via glas in deuren en scheidingswanden. AGC levert glasproducten met zeer uiteenlopende licht- en energietransmissies, die bijdrage aan deze klasse geven. Een andere is klasse ENE 01, energie-efficiëntie. Dankzij de ontwikkeling van gecoat glas draagt dit product rechtstreeks bij tot een lager energieverbruik: superisolerende beglazing bespaart op energie voor verwarming en zonregulerende beglazing bespaart op energie voor airconditioning. Voor alle relevante credits heeft AGC de invloed beschreven in een document.

De relatie tussen de BREEAM-NL credits en de producten van AGC Glas is gebaseerd op de BREEAM-NL Beoordelingsrichtlijn 2014. De producten van AGC Glas kunnen op 13 van de 68 BREEAM credits bijdragen aan het behalen van punten die leiden tot een BREEAM-NL certificering. Aan maximaal 41 BREEAM-NL punten kan een bijdrage worden geleverd. De exacte invloed verschilt per credit en wordt ook bepaald door de toepassing van andere producten die deel uitmaken van de constructie of van het gebouw.

Wij informeren u hier graag over!

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...