LCA en Cradle to Cradle

LCA en Cradle to Cradle, twee termen die u waarschijnlijk regelmatig tegen komt. Maar wat is het nu precies? AGC maakt u wijzer.

Een LCA (Life Cycle Assesment) en Cradle to Cradle hebben verschillende doelstellingen. AGC gebruikt de twee methodes als aanvullingen op elkaar. LCA kijkt op één bepaald moment op een kwantitatieve manier naar de milieuaspecten van een product. Cradle to Cradle kijkt vooruit naar de toekomst: “Hoe kan ik dit product zo ontwerpen zodat het een positieve bijdrage levert aan de wereld?”

Tijdens de C2C-certificering van onze producten maken we gebruik van de nieuwste LCA’s. Een LCA is nuttig, omdat het de kwantitatieve vooruitgang van Cradle to Cradle-doelen in kaart brengt. Een LCA biedt het kwantitatieve bewijs dat een ontwerpverandering om een hoger Cradle to Cradle-niveau te bereiken niet leidt tot een groter milieueffect in de hele waardeketen. Een LCA van een product is niet bedoeld om te meten ‘hoe C2C’ een product is. C2C is veel breder en omvat zowel sociale aspecten, verantwoord watergebruik als hernieuwbare energie. Door de C2C-certificering hebben we een middel om het succes en de vooruitgang van onze producten te communiceren.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...