Matelac T, sterk en hardbaar

Naast Lacobel T is het assortiment decoratieve glasproducten van AGC uitgebreid met een hardbaar gelakt glas met satijnglans, Matelac T. Deze beglazing is ontwikkeld als aanvulling op het bestaande Lacobel T kleurenassortiment, geheel in lijn met de trend van gladde en matte oppervlakken.

Hardbaar gelakt glas met satijnglans
Matelac T bestaat uit een floatglas met aan één zijde een met zuur gematteerd oppervlak en aan de andere zijde een thermisch behandelde lak van topkwaliteit. Hierdoor is dit het eerste gelakte glas met satijnglans dat door verwerkers versneden en thermisch behandeld kan worden in hun eigen fabriek. Na het harden is Matelac T vergelijkbaar met geëmailleerd glas dat bestand is tegen vocht, krassen, hitte en UV-stralen. Klik hier om alle bewerkingsmogelijkheden te kennen.

Matelac T is verkrijgbaar in dezelfde 15 trendsettende kleuren als Lacobel T, zodat architecten en interieurdesigners nog meer creatieve mogelijkheden hebben om met contrasten en perspectieven te spelen. Dit maakt het een spannende toevoeging aan AGC’s toch al zeer omvangrijke portfolio van decoratief glas.

Sterk en veilig
Matelac T voldoet aan de veiligheidsvoorschriften voor zowel openbare als particuliere gebouwen en laat zich probleemloos voorschrijven voor architectuurtoepassingen binnens- én buitenshuis, variërend van meubilair, muurbekleding, werkbladen en vitrines en externe toepassingen zoals gevelbekleding en borstweringen.

Cradle to Cradle Certified Silver
Met de toevoeging van MatelacT aan AGC’s ruime portfolio van Cradle to Cradle Certified Silver-producten, die ook al Lacobel, Lacobel T, Matelac, Mirox en Matelux omvat, hebben architecten en ontwerpers een steeds grotere keuze aan milieuvriendelijke oplossingen. Via het gebruik van Cradle to Cradle Certified-producten verhogen architecten, ontwerpers en voorschrijvers de ratings van hun projecten in de internationale certificatiesystemen.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...