Milieurapport 2015 is online

Milieu is één van de 4 gemeenschappelijke waarden van de AGC groep en vormt een essentiële pijler in de Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van het bedrijf. Milieuzorg is voor AGC Glass Europe een strategische uitdaging, met een streven naar evenwicht tussen duurzame en economische ontwikkeling, en de voortdurende verbetering van rentabiliteit, comfort en veiligheid, esthetiek en onze milieu-impact.

Ons milieubeleid heeft 2 basisdoelstellingen:
– voortdurend nieuwe producten ontwikkelen met steeds betere milieuprestaties tijdens de levensduur.
– onze producten met de best beschikbare technologieën produceren om zo de impact van onze processen op het milieu te verminderen.
Zeventig procent van ons R&D budget gaat naar de ontwikkeling van duurzame producten, oplossingen en de verbetering van onze productieprocessen.

Om tot een volledig geïntegreerd milieubeleid te komen ontwikkelde AGC Glass Europe een zeer brede en alles omvattende evaluatiemethode voor het meten van onze ecologische voetafdruk, o.a. gebaseerd op Life Cycle Analysis, het meten van onze CO2 uitstoot, onze Cradle to Cradle certificering en een degelijk milieuzorgsysteem. Lees meer over ons milieubeleid en onze prestaties op dit gebied in ons milieujaarverslag*, met:
• ons milieuzorgsysteem
• ons productieproces
• onze milieuresultaten
• onze duurzame producten
• onze milieu-afdruk
• duurzaam bouwen

Vragen? Contacteer de CSR afdeling van AGC Glass Europe via environment@agc.com.

* Ons milieujaarverslag is beschikbaar in het Engels, en is enkel online beschikbaar. Help het milieu en lees dit verslag online.

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...
  • Datum: 23-06-2022
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen
    Definitieve stop van 3 ipasol beglazingen Om ons gamma zonwerende producten optimaal en beheersbaar te houden, is besloten per direct de productie te stoppen van enkele ipasol coatings. Het gaat...