Stratobel Strong, héél sterk!

Stratobel Strong, het nieuwe gelaagde veiligheidsglas van AGC met een unieke weerstand en exclusieve transparantie, dankzij de exclusieve PVB*-folie, die sterker is dan de kunststoffolies die standaard gebruikt worden in veiligheidsglas.

Sterker, resistenter
De voor de samenstelling van Stratobel Strong gebruikte PVB-folie is honderd maal sterker dan een normale PVB-folie, waardoor het een hogere weerstand biedt. In bepaalde gevallen hoeft het glas zelfs niet meer te worden gehard. Ook de dikte van het glas kan in sommige gevallen worden beperkt, met als gevolg een dunner en lichter laminaat.

Onder belasting buigt Stratobel Strong minder door en bij breuken blijft het veiligheidsglas op zijn plaats, voor een optimale beveiliging van personen en bezittingen. De PVB-folie hecht heel goed, waardoor het glas minder gevoelig is voor vocht en het risico op delaminatie aanzienlijk afneemt. Stratobel Strong is bovendien compatibel met een breed gamma afdichtings- en verlijmingsmiddelen.

Perfect neutrale esthetiek
De speciaal voor AGC ontwikkelde PVB-folie is perfect transparant, waardoor de tint van het glas niet verandert. Dat is nog beter zichtbaar wanneer Stratobel Strong gecombineerd wordt met het extra-heldere glas van AGC, Planibel Clearvision. Zelfs in assemblages met heel dikke glassoorten is de helderheid verzekerd.

Verwerking en beschikbaarheid
Stratobel Strong is beschikbaar in verschillende dikten en in grote afmetingen, tot 321 x 600 cm. Het kan naar wens worden samengesteld met blank glas, extra-helder glas (met een beperkt gehalte ijzeroxiden), gekleurd of gelaagd glas. En ten slotte leent het zich voor alle gebruikelijke verwerkingsmogelijkheden van gelaagd glas.

Dienstverlening van AGC
De technische expertise van de “Technical Advisory Service” van AGC en het grote aantal beschikbare tests en certificaten helpen de klanten bij de design- en berekeningsfases van hun projecten, rekening houdend met de geldende normen.

Stratobel Strong beschikt over het “Cradle to Cradle CertifiedTM Silver” label.

* Polivinylbutyral

Contact AGC

Mark Spijker
Technisch Advies Service

Lees ook:

  • Datum: 21-06-2024
    Zomervakantie planning 2024
    Zomervakantie rooster 2024: Onze vestigingen zullen in de zomervakantie gedeeltelijk gesloten zijn. Via onderstaande link bekijkt u het volledige overzicht. Bekijk hier het overzicht
  • Datum: 23-06-2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022
    SAVE THE DATE: Polyclose 2022 Van woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2022 vindt, de in onze markt zo gekoesterde, Polyclose plaats; de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-,...