Over AGC

Wereldwijd de grootste en duurzaamste glasproducent

AGC Glass is de grootste vlakglasproducent ter wereld en produceert, verwerkt en veredelt vlakglas voor de bouw, interieurbranche, autosector en solarindustrie.

Met éénentwintig locaties beschikt AGC in Nederland over een uitstekende landelijke dekking. En dit vinden wij erg belangrijk. Wij zijn er voor de kleine zelfstandigen tot de grote bouwbedrijven.

Onze kracht is dat wij groot denken en lokaal opereren.

Kernwaarden

 • Innovatie & Operationele uitmuntendheid
  In het R&D Center van AGC werken 250 researchers en technici dagdagelijks aan de verbetering van onze producten en processen.
 • Diversiteit
  De culturele diversiteit van ons personeel wordt in de hele AGC groep beschouwd als een bron van verrijking en vooruitgang voor de organisatie en gerespecteerd op alle niveaus in het bedrijf.
 • Milieu
  AGC Glass Europe streeft naar een evenwicht tussen duurzame en economische ontwikkeling, en de voortdurende verbetering van rentabiliteit, comfort en veiligheid, esthetiek en milieu-impact.
 • Integriteit
  AGC hanteert een wereldwijde gedragscode, die concrete bepalingen over het naleven van wetten, ethische normen en beleidslijnen bevat, en die door alle medewerkers van AGC, in hun dagelijkse activiteiten wordt nageleefd.

Kerngetallen AGC Nederland

meer dan 100 producten Cradle to Cradle gecertificeerd
19 locaties in Nederland
50% van het R&D budget naar duurzaamheid
350 betrokken medewerkers
Onderdeel van AGC Glass Europe

Onderdeel van Asahi Glass Co.

AGC Glass Europe is de Europese tak van Asahi Glass Co. (Japan), wereldleider in vlakglas. De AGC groep telt 200 bedrijven in meer dan 30 landen en meer dan 50.000 medewerkers. De groep richt zich op 4 segmenten: Glas (bouw & auto), Elektronica, Chemie en Keramiek.

De baseline "Glass Unlimited" weerspiegelt de talloze mogelijkheden van:
 • Door het grenzeloos potentieel van glas ;
 • Door de innoverende kracht van de AGC Groep ;
 • Door ons uitgebreid commercieel en productienetwerk ;
 • Door de betrokkenheid van onze 16.000 medewerkers in Europa ;
Corporate website
Geïnteresseerd of meer informatie?

Onze glasspecialisten staan voor u klaar