Over AGC

AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas

AGC Glass is de grootste vlakglasproducent ter wereld en produceert, verwerkt en veredelt vlakglas voor de bouw, interieurbranche, autosector en solarindustrie.

Met éénentwintig locaties beschikt AGC in Nederland over een uitstekende landelijke dekking. En dit vinden wij erg belangrijk. Wij zijn er voor de kleine zelfstandigen tot de grote bouwbedrijven.

Onze kracht is dat wij groot denken en lokaal opereren.

Kernwaarden

 • Innovatie & Operationele uitmuntendheid
  In het R&D Center van AGC werken 300 researchers en technici dagdagelijks aan de verbetering van onze producten en processen.
 • Diversiteit
  De culturele diversiteit van ons personeel wordt in de hele AGC groep beschouwd als een bron van verrijking en vooruitgang voor de organisatie en gerespecteerd op alle niveaus in het bedrijf.
 • Milieu
  AGC Glass Europe streeft naar een evenwicht tussen duurzame en economische ontwikkeling, en de voortdurende verbetering van rentabiliteit, comfort en veiligheid, esthetiek en milieu-impact.
 • Integriteit
  AGC hanteert een wereldwijde gedragscode, die concrete bepalingen over het naleven van wetten, ethische normen en beleidslijnen bevat, en die door alle medewerkers van AGC, in hun dagelijkse activiteiten wordt nageleefd.

Kerngetallen AGC Nederland

meer dan 100 producten Cradle to Cradle gecertificeerd
19 locaties in Nederland
50% van het R&D budget naar duurzaamheid
350 betrokken medewerkers
Onderdeel van AGC Glass Europe

AGC Glass Europe, een Europees leider in vlakglas

AGC Glass Europe is de Europese glasbranche van AGC Inc. (Japan), een wereldleider in vlakglas. AGC Inc. telt 200 bedrijven in meer dan 30 landen en 57.600 medewerkers. De groep richt zich op 5 segmenten: Architecturaal Glas, Automotive, Elektronica, Chemie en Life Science.

Onze belofte: Your Dreams, Our Challenge

 • De wereld rondom ons verandert snel: slimmere groene steden, geavanceerde connectiviteit en nieuwe mobiliteitsmodellen.
 • AGC vindt glas opnieuw uit en verbetert voortdurend wat glas kan doen. Zo krijgt glas een hoofdrol om deze technologische revoluties waar te maken.
 • 300 onderzoekers, technici en ingenieurs in ons Technovation Centre werken dagdagelijks aan de ontwikkeling en verbetering van onze processen, producten en diensten.
 • 50% van ons R&D budget gaat naar de ontwikkeling en verbetering van onze producten, diensten en processen.
Corporate website
Geïnteresseerd of meer informatie?

Onze glasspecialisten staan voor u klaar