Lake District Duinenwater

in Knokke

Lake District Duinenwater is een prachtig luxueus appartementencomplex tegen het centrum van Knokke. De gezichtsbepalende glasgevels zijn beglaasd met Stopray Vision-62 van AGC Glass Europe. Eigenaar Michael Gheysens van ontwikkelaar Ghelamco heeft het glas na zorgvuldige afweging in samenspraak met Arcas Architect (Parijs, Knokke Heist, Gdansk) hoogstpersoonlijk geselecteerd. Het isolatieglas is uitgerust met een Premium Warme Edge afstandhouder van Edgetech dat zorgt voor een nog betere thermische isolatie van het glas dat, in de toegepaste samenstelling met een 15 millimeter spouw, een Ug-waarde heeft van 1,0 W/m2K. De Stopray Vision-62 beglazing draagt zo bij aan energiebesparing en beter comfort in huis.

Contact AGC

Erwin Bruinink
Erwin Bruinink
Projectadviseur
-

Veel comfort door zonwerende beglazing

Stopray is zonwerende beglazing die zorgt voor een maximale lichttransmissie en tegelijkertijd de hoeveelheid zonnewarmte die het gebouw binnenkomt vermindert.

Erwin Bruinink, Key account manager bij AGC Project Building Team Nederland: ‘Met een lichttransmissie (Tl) van 62 en een zonwering (g) van 32 laat het glas 62 procent van het licht door en blokkeert het 68 procent van de warmte. Dit levert de bewoners veel comfort op.’
Meer dan duurzaam

15 Samenstellingen Stopray

Lake District Duinenwater bestaat uit drie gebouwen met meerdere niveaus. Byldis Facades uit Veldhoven gebruikte voor de kozijnen totaal 6.500 vierkante meter Stopray Vision-62 met afgescherpte buiten- en binnenruiten. AGC Kempenglas te Mol produceerde het isolatieglas dat qua samenstelling varieert van 6 mm Vision 62 (15A) 66.2 tot 66.2 Vision 62 (15A) 88.2 Stratophone.

‘Vision-62 is in vijftien verschillende samenstellingen verwerkt, uiteraard altijd als buitenbeglazing’, legt Bruinink uit. ‘De opbouw hangt samen met de gestelde eisen op het gebied van letsel- en geluidwerendheid. Die zijn per gebouw en oriëntatie van de gevels verschillend; denk aan de geluidbelasting van de drukke weg naar het centrum van Knokke. De Rw C;Ctr zit tussen de 41 en 51 dB.’

Bruinink vertelt dat zijn collega Bhadresh Parbhoo, IBP manager bij AGC Glass Belgium-Luxemburg, in het voortraject heeft geadviseerd over de glaskeuze. ‘Door de gestelde eisen dat het niet te warm mocht worden in de appartementen en hotelkamers is er voor deze beglazing gekozen.

Bouwheer Ghelamco heeft op basis van een presentatie met onze Glass Shuttle de kleurbeleving van Stopray Vision 62 ter plaatse ervaren.’ Stephan Pincé, projectverantwoordelijke bij Ghelamco, vertelt hoe dat in de praktijk ging.