Zonwerend glas

Optimaal binnencomfort met zonwerende beglazing

Natuurlijke lichtinval draagt sterk bij aan een gezond binnenklimaat en een duurzaam woon- en werkcomfort. Met name glasdaken en grote raampartijen zorgen voor veel binnenvallend daglicht en warmte van de zon. Ook het soort glas heeft invloed op de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Zo laat bijvoorbeeld standaard float glas maar liefst 90% van het daglicht door.

Er zijn ook nadelen verbonden aan het gebruik van normale beglazing: warmte en hinderlijke schitteringen worden vrijwel volledig doorgelaten. Om oververhitting en hinder van de zon tegen te gaan, kan het glas worden voorzien van zonwerende raamdecoratie. Denk hierbij aan; screens, rolgordijnen, jaloezieën, lamellen, rolluiken en luifels. AGC heeft een nog beter en duurzamer alternatief: Zonwerend glas.

AGC’s zonwerend glas: Zonwerend én isolerend

Zonwerend glas houdt de warmte buiten tijdens zonnige dagen en laat tegelijkertijd het licht volop binnen. Met dit type beglazing wordt niet alleen oververhitting tegengegaan, maar ook het energieverbruik aanzienlijk verlaagd. Er is immers minder energie nodig om een woning of gebouw te koelen.

Naast de zonwerende functie heeft de beglazing ook isolerende eigenschappen. In de winter zorgt het glas ervoor dat de binnenwarmte wordt behouden. Zo kan de verwarming langer uitblijven. Zowel in de zomer als de winter zorgt de zonwerende beglazing voor een optimaal binnencomfort. Dit dankzij de toegepaste coating.

Eigenschappen
Voordelen
Toepassingen
Tools
Zonwerend glas - Eigenschappen zonwerend glas

Zon- en warmtewerend glas voor ieder klimaat

AGC’s uitgebreide assortiment biedt de perfecte combinatie van zonregulering en thermische isolatie. Transparant of gekleurd, neutraal of reflecterend, gehard of gelaagd, gebogen of gezeefdrukt. Zonregulerend glas van AGC voldoet aan al de wensen. Ongeacht het klimaat en de regio.

Wij helpen u graag het juiste zonwerende glas te vinden.
Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze productspecialist.

Binnen het complete gamma van AGC worden de volgende soorten zonwerend glas aangeboden.

Stopray
Dit assortiment zonwerend glas wordt uitsluitend toegepast in isolatieglas, zoals Thermobel dubbel en triple glas. De zachte magnetroncoating met zonregulerende en isolerende functie leent zich voor elk seizoen. Stopray glas houdt warmte in de zomer buiten en voorkomt warmteverlies in de winter.

Ipasol
Met Ipasol biedt AGC nog meer keuze binnen het gamma zonwerend isolatieglas met zachte coatings. Ipasol glasproducten zorgen voor de beste compromis tussen maximaal daglicht en minimale zonnewarmte. Deze collectie is verkrijgbaar in een groot aantal neutrale tinten en is daarnaast ook leverbaar in geharde vaste maten.

Thermobel Energy 72/38
Thermobel Energy 72/38 is een uniek gamma Low-E zonwerend glas, dat in het bijzonder geschikt is voor gebruik in residentiële gebouwen. Deze beglazingen combineren een hoge thermische isolatie met een hoge mate van lichtinval. Het resultaat is een optimaal binnenklimaat, het hele jaar door.

Sunergy
Dit gamma zonwerend glas met harde pyrolytische coating, biedt een naadloze combinatie van sterke zonwerende eigenschappen en hoge thermische isolatiewaarden. Sunergy beglazing zorgt dan ook voor een opmerkelijk hoog binnencomfort. Verkrijgbaar als enkel, dubbel en drievoudig glas met een neutrale uitstraling.

Stopsol
Deze collectie gekleurde beglazing biedt de perfecte balans tussen zonwering en privacy. Dankzij de sterk reflecterende eigenschappen wordt een hoge mate van intimiteit en comfort binnen in het gebouw gewaarborgd. De harde, reflecterende coating is bovendien bestand tegen krassen en vuil. Stopsol is leverbaar als enkel (gehard of ongehard), gelaagd of gebogen glas en als dubbele of drievoudige beglazing.
Zonwerend glas - Voordelen zonwerend glas

Zonwerend glas van AGC: de voordelen

Zonregulerend glas van AGC is zonwerend, warmtewerend én isolerend. Met deze beglazing profiteert u dan ook van een optimaal binnenklimaat en tegelijkertijd van een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Andere voordelen zijn:
 • Zonwerende beglazing biedt een optimale bescherming tegen de zon.
 • Het glas laat daglicht volop binnen.
 • Optimaal binnencomfort, het hele jaar door.
 • Hoog niveau van thermische isolatie.
 • Zonregulerend isolatieglas voorkomt oververhitting én warmteverlies.
 • Lagere kosten voor airconditioning en verwarming.
 • Lagere CO2-uitstoot.
 • Eenvoudig te combineren met andere glasoplossingen, zoals veiligheidsglas.
 • AGC’s zonwerend glas kan aan alle eisen voldoen, ongeacht het klimaat.
 • Het complete gamma beschikt over het Cradle to Cradle certificaat.
 • Stopsol glas biedt een perfect evenwicht tussen zonwering en privacy.
Zonwerend glas - Toepassingen zonwerend glas

Zonwerend glas voor elke buitentoepassing

Zonwerend glas is bij uitstek geschikt voor op het zuiden en zuidwesten gerichte glaspartijen in gebouwen en woningen. Een aantal voorbeelden van buitentoepassingen zijn:
 • Ramen
 • Deuren
 • Gevels
 • Daken
 • Veranda’s
Voor verdere informatie en advies betreft zonwerend glas kunt u contact opnemen of één van onze glashandels bezoeken. We houden rekening met uw wensen en externe factoren. Zo vinden we zonwerende beglazing die op elk moment van het jaar zijn functie optimaal vervult. Wacht niet langer en kies voor comfort en lagere energiekosten.

Tools

Zonwerend glas - Tools

www.yourglass.com

Kijk hier voor de technische specificaties.
Bekijk website
Tools - AGC bestekken

AGC Bestekken

In vijf stappen uw bestek in SUF- OSF- of tekstbestand downloaden.
Bekijk tool
Zonwerend glas - Productkiezer Thermobel

Productkiezer

De fotometrische - en energetische waarden van ons zonwerend glas
Lees meer

Onze glasspecialisten staan voor u klaar

Aannemer en glaszetter
Contact particulier
Advies nodig?
Particulier
Zonwerend glas - Contact particulier
Advies nodig?