De Hooch Amsterdam

High-end wonen in Oud-Zuid

Exclusief wonen op de mooiste plek in Oud-Zuid? Dat kan in De Hooch Amsterdam. MVSA Architects heeft een transparant, nieuw woonblok van acht verdiepingen ontworpen met 28 luxe appartementen voor mensen die high-end willen wonen.

Voor de beglazing in de gevel lagen drie eisen:

Met trots kunnen wij vermelden dat aan al deze kwaliteitseisen voldaan is. Onderstaand kunt u meer lezen over dit project. Van het gekozen glas tot de visie van architect Jeroen Schilder.

Contact AGC

Mark Spijker
Mark Spijker
Technisch Advies Service
De Hooch Amsterdam - Project Zonwerend Glas - Hoogstaand isolerend én zonwerend glas

Hoogstaand isolerend én zonwerend glas

De glaskeuze is logischerwijs gevallen op het Cradle to Cradle Bronze gecertificeerde Thermobel Energy 72/38, want deze beglazing heeft namelijk alle gewenste eigenschappen in zich. Dit glas heeft een lichtdoorlaat van 72% en een zontoetredingsfactor van 38%. Ook zit er isolerende beglazing iplus 1.0 in de gevel. Dit glas heeft een hogewarmte-isolatie (Ug= 1.0 W/(m2K.), gecombineerd met een hoge lichttransmissie.

Architect Jeroen Schilder van MVSA Architects: “Conceptueel heeft het gebouw twee gezichten: aan de Hobbemakade gaat De Hooch mee in het stadsbeelden aan de zijde van de Pieter de Hoochstraat hebben we meer contrast gecreëerd. Ingegeven door de mooie lichtval en zichtlijnen hebben we hier meer transparantie in de gevel gebracht. Glas is hierbij een onmisbaar onderdeel binnen de architectuur; uitzichten daglicht zijn essentieel.”

Voor de keuze van het glas vindt Schilder alle technische criteria en eigenschappen belangrijk, zoals doorvalveiligheid, zontoetreding, lichttoetreding, reflectiewaarden en (testrapporten van) brandwerendheid.”

Kunnen wij als glashandel iets voor u betekenen? Kom gerust langs of neem contact op.

Glashandel Den Bosch - AGC Glashandel

Gecertificeerd glas: positieve impact op duurzaamheid

De beglazingen in dit gebouw zijn Cradle to Cradle gecertificeerd. Op de vraag of dit voor MVSA Architects van invloed is geweest bij de glaskeuze antwoord Schilder: “De keuze voor een bepaald glas is een precieze analyse en afweging van de verschillende eisen en eigenschappen. Duurzame aspecten zijn daarbij zeker van invloed.”

Toegepast glas

  • 2.000 m2 Thermobel Energy, iplus 1.0
  • Segment

    • Woningbouw
    • Status

      • Opgeleverd, maart 2022

Betrokkenen

Opdrachtgever
Opdrachtgever
Steenvastgoed Projectontwikkeling & Kondor Wessels Vastgoed
Ontwerp
Architect
MVSA Architects, Amsterdam
Leverancier
Leverancier
AGC Kempenglas
Aannemer
Aannemer
Boele & Van Eesteren, Rijswijk (Zuid-Holland)
Gevelbouwer
Gevelbouwer
Facédo, Arnhem

Contact AGC

Mark Spijker
Mark Spijker
Technisch Advies Service